Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Quoted post
Majka TEREZA |
#2522 Odgovor BIBI od advokata Lidije2014-01-30 20:08Poštovana, Niste mogli gore da prođete, osim da sami napustite studiranje. Žao mi je, ali moram da budem potpuno otvorena i kažem Vam bolnu istinu, jer mi je to po Kodeksu profesionalne etike advokata i dužnost. To što su Vam uradili, samovoljno Vas prebacujući na drugi program studiranja-Bolonju, i još na Pravnom fakultetu gde moraju znati bar Ustav, ako ne zakone, je sramno za Vašeg dekana i profesore, a za Vas ogromna šteta i materijalni izdatak. Vi više nikada ne možete da se vratite na stari plan i program studiranja po kome ste i upisali fakultet. Imate dve mogućnosti trenutno: 1. Prvo, da nastavite po Bolonji, trpite, učite i završite ili 2. Drugo, da se obratite Zaštitniku građana Saši Jankoviću sa dokazima-dokumenatacijom za Vašu tvrdnju koji će u Vaše ime pokrenuti postupak-inicijativu pred Ustavnim sudom Srbije u Beogradu ili će pre toga pokušati kroz upravni postupak, odnosno upravni spor, ako Vam nisu prošli rokovi, da zaštiti Vaša prava. Zašto ste ovoliko dugo čekali sa iznošenjem svog problema i nereagovanjem do sada? To može biti veliki problem bilo kome da Vam pomogne i nešto redovnim putem izmeni u Vašu korist. No, ako ništa od ovoga ne uspete, nemojte očajavati, šta je tu je, nije smak sveta, potrudite se da studije privedete kraju, jer, za razliku od studenata po starom nastavnom planu i programu, Vi na Bolonji nemate za sada oročene studije po trenutno važećem Zakonu o visokom obrazovanju, koji će za otprilike dva meseca, brzo nakon izbora, pretrpeti izmene i dopune, jer je najgori period iza nas, sada bi to trebalo biti samo formalnost. SREĆNO!
|
Odgovori
BIBI |
#2529 Re: Odgovor BIBI od advokata Lidije2014-01-30 20:27:58#2522: Majka TEREZA - Odgovor BIBI od advokata Lidije Zato što su mi rekli tog dana kad sam obnavljala da ću moći da se vratim na stari status i to su mi rekli čak i kad sam sada upisala drugu godinu, da nastavim po ovom pa ako produže rok da će me vratiti na stari status. Zbog toga sam ćutala, polagala ispite i čekala. Otići ću, tražiću da me vrate na stari status, pa ćemo videti kakav će ishod biti. Iskreno se nadam da me sekretarijat pravnog fakulteta u beogradu nije slagao, stvarno sam imala poverenja u te žene koje su mi davale informacije. Pobogu, pa to je državni Pravni fakultet. Ja radim u pravosuđu pa ako ja neću imati poverenja u njih ko će. Hvala Vam na ovako brzom obaveštenju, sad sam u šoku, kad se opasuljim videću šta ću dalje.
|
BIBI |
#3400 Re: Odgovor BIBI od advokata Lidije2014-02-06 18:59:54#2522: Majka TEREZA - Odgovor BIBI od advokata Lidije Želim prvo da Vam se zahvalim na savetu koji ste mi dali i otvoreno rekli kakva je situacija i šta mogu da očekujem. Danas sam tim povodom bila na fakultetu tražeći konkretan odgovor što do sada nisam mogla da dobijem, primili su me u sekretarijatu na razgovor. Objasnila sam situaciju i rečeno mi je da ukoliko dođe do produženja roka i u oktobru upišem treću godinu, mogu da podnesem zahtev za povratak na stari status i stepenovanje diplome a naravno da posle toga nastavim po tom statusu. To mi je dalo nadu i sad mi je preostalo da zagrejem stolicu i spremam ispite. U svakom slučaju Vama jedno ogromno hvala, teško je danas naći nekog ko će ti reći istinu pa kakva god bila. Hvala Vam na svemu! |
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Слобода за Андреjа Гњота!
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
4153 Kreirano: 2025-03-04
Inicijativa za opoziv poklona - slike Martina Jonaša "Stubovi života"
1057 Kreirano: 2025-03-11
Peticija za ukidanje KMSZTS
743 Kreirano: 2025-03-07
UKIDANJE MALE MATURE ZA OSNOVCE I PRIJEMNOG ZA SREDNJOŠKOLCE 2025/26
1213 Kreirano: 2025-02-26
Pravda za nastavnicu Mariju!
486 Kreirano: 2025-03-07
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
19136 Kreirano: 2025-02-17
ZA DANKU ILIĆ_SLUČAJ PRAVNIH NEREGULARNOSTI
240 Kreirano: 2025-03-05
Zahtev za ostavku psihologa u osnovnoj skoli J.M.D. u Glozanu
231 Kreirano: 2025-03-06
Zahtev za HITNU smenu rukovodećeg kadra zoohigijene Pančevo
549 Kreirano: 2025-03-01
Ostavka gradonačelnika Subotice Stevana Bakića
1368 Kreirano: 2025-03-03
Peticija za majke sa troje i vise dece za nacionalnu penziju 💪
18763 Kreirano: 2021-02-03
ИСПЛАТИТЕ ПЛАТЕ ПРОСВЕТАРИМА
126 Kreirano: 2025-03-11
Примедбе грађана са општине Вождовац на предложене измене плана изградње новог стамбено-пословног објекта између Нове Кумодрашке, Витановачке и улице Нова 1
107 Kreirano: 2025-03-06
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
10345 Kreirano: 2023-09-30
Peticija za Uvođenje Školskih Ormarića: Olakšajmo Torbe, Sačuvajmo Kičme Naše Djece!
90 Kreirano: 2025-03-11
Петиција подршке просветним радницима града Чачка
77 Kreirano: 2025-03-06
Tražimo podršku računovođa I privrednika za predloge RKS u cilju provođenja uspešne reforme vezano za vođene računovodstvenih I pdv evidencija I očuvanje Glavne knjige
869 Kreirano: 2025-02-10
Proslava male mature u Osnovnoj školi "Aksentije Maksimović" Dolovo
51 Kreirano: 2025-03-11
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
1833 Kreirano: 2025-02-27
Dragan Rokvić – Predlog za naziv nove čitaonice Gradske biblioteke Subotica - Inicijativa građana
526 Kreirano: 2025-02-18