Peticija za uvođenje smrtne kazne u krivični zakonik Srbije!

Gost

/ #844

2016-07-11 23:57

Zato sto svako nehumano djelo bilo da je u pitanju psihopata ili ne treba da se dozivotno ukloni. Time bi se eliminisao rizik od ponavljanja slicnog i od stvaranja "slobodne zone" za aktivnosti slicnog tipa koje mogu samo postati gore. U slucaju gubitka jednog krivicnog lica ispasta samo familija i prijatelji pogubljenog jer je pogubljeni to zasluzio. Iako mi je jasna gruboca vlastitih rijeci treba se zapitati da li mi trebamo biti fini i humani prema nehumanim gestovima?... Sta se u svijetu desava zbog ovakvog pristupa stvarima? ...Na kraju krajeva misli li iko na svoje sopstvene familije? ...i sta bih rekli da se jedan od tih istih ciji je zivot trenutno "zasticen" docepa vase familije pa onda jos necije pa jos necije a ti svi ljudi treba da nastave zivjeti.... onda se poslije pitati zasto ljudi izvrsavaju samoubistva...i strahuju dozivotno i ako prezive ostaju oziljci ljudi probudite se!!! Kakvu zivotnu sredinu mi kreiramo....bojimo se zapada i oprostite na rijecniku kojekakve pizde materine a sebi stvaramo pakao u sopstvenim granicama! Umjesto da ispastaju ni krivi ni duzni ljudi a da ne govorim djeca i da nam ne bi bilo kasno kada zavladaju "sranja" oprostite ponovo na rijecniku.... molim vas da posaljete jasnu poruku svima kojima gluposti prolaze kroz glavu.... Takni necije stvorenje i pozdravi se sa vlastitim! Prosto kao pasulj!!! Dozivotna kazna nije dovoljan lijek sklonite mrcine sa ove planete da bi normalan svijet mogao da zivi! ....Cim rekoh ovo pomislih dodatno..."ako ste i sami normalni".... sto je tuga Bozija...niko ovaj narod ne cuva od nasilja barem koliko moze... Ucinite nesto da ne placu majke, ocevi, braca, sestre, rodjaci i prijatelji nevinih.... Hvala unaprijed. Dragana S.