Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
Gost |
/ #93 Milos2015-08-09 15:40Ja ne znam.da li si ti dobro upucen sa uredbama Vlade RS i pravilnicima na univerzitetima u Srbiji a koji/e se odnose na kriterijume za upise na fakultete stranih drzavljana, jesi li procitao da se student iz cg ne moze upisati na bilo koji drzavni fakultet u Srbiji ako se na popisu stanovnistva nije izjasnio kao Srbin koji Srbiju priznaje za maticnu drzavu a za sta dobija odgovarajucu potvrdu nadleznog zavoda za statistiku u CG. Dalje, da li znas da uz tu potvrdu mora da prilozi i potvrdu da mu je maticni jezik srpski jezik kao i da se na navedenom popisu izjasnio tako, bas da ne bi polagao srpski jezik prilikom upisa na faks. Da li znas da Srpska ambasada Srbima u cg po osnovu ovih klriteijuma dopunjenim kriterijumimia za dobijenje drzavljanstva rs daje drzavljanstvo RS Srbima u CG i ne samo.u CG nego i Makedoniji I BiH i Hrvatskoj ali najvise procentualno Srba ima u CG. Sredstva koja se odvajaju iz budzeta se unapred odvajaju sortiraju i klasiraju tako da ni u to nisi bas najbolje upucen izgleda? Mislim da je ova peticija izraz tvoje licne nemoci i animoziteta koje osjecas prema ljudima koji dolaze iz CG. Ne znam.zbog cega jer su to uglavnom Srbi koji su stranci i u CG ali i u Srb. Ocigledno je. Ja nisam student, ali jesam iz CG ozenjen sam Kragujevcankom, a moja majka je Kraljevcanka, imam dvoje dece, nemam jos ni trideset godina i zavrsio sam pravni fakultet, reci mi hoces li mojoj deci ovom peticijom da uskratis pravo na besplatno skolovanje u drzavi njihove majke i drzave koju osjecam kao svoju za maticu? Predpostavljam da si mladji ali i ne zreliji od mene, treba da znas da se u CG mnogo krvi prolijelo i mnogo slova napisalo u ime srpstva, treba da znas da je od Kradjordja ciji se djed Jovan Djurisic doselio i Sumadiju, pa na ovamo mnogo ljudi emigriralo u Sumadiju i druge djelove Srbije jel hoces njihove rodjake bracu prijatelje, sunarodnike da onemogucis da se skoluju u svoju maticu? Ove godine se Srbi cg bore da se realizuje proslava stogodianjice Mojkovacke bitke valjda ce uspeti u tome ako ih u Podgorici ceka rampa valjda ih nece cekati u Beogradu? Njegosa da ne pominjem ni Sv.Petra Cetinjskog, ni Baja Pivljanina a ni djenerala Vesovica koji je prvi srpski general koji sa crnogorakom.vojskom usao i oslobodio Decane cija su zvona zvonila njemu u cast u poslednjih trista godina po prvi put, zamisli on se besplatno skolovao u Beogradu. Necu i ne zelim vise da pisem ali jos jednom napominjem da ukolkio je ovo izraz neke tvoje licne fruatracije prekini sa tim, ja shvatam da je narod ogorcen i to sa pravom kao i ovamo samo sto ga mnogo manje ima nego gore. Mozda ces kratkorocno postici neki efekat sa ovim ali dugorocno pravis veliku gresku opasnu po srpaki nacion, danas ovu peticiju a koliko sjutra neki tvoj kolega vrlo lako moze traziti da se ista prava ukinu srbima sa Kosova i Merohije. Pozdrav |
|
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Слобода за Андреjа Гњота!
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Zahtevamo obustavu disciplinskih postupaka protiv prosvetnih radnika navedenih u peticiji!
3962 Kreirano: 2025-04-16
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
2725 Kreirano: 2025-04-17
Podrška kolektivu Pete beogradske gimnazije
1716 Kreirano: 2025-04-18
Podrška dr Dejanu Paniću – za etiku, istinu i dostojanstvo medicine (građanska inicijativa)
11889 Kreirano: 2025-04-10
Peticija za smenu funkcionera Opštine Ćuprija zbog napada na Nemanju Šarovića
899 Kreirano: 2025-04-14
PETICIJA ZA OBUSTAVLjANjE SEČE STABALA I NEZAKONITOG ODUZIMANJA 1,6ha ZVEZDARSKE ŠUME
457 Kreirano: 2025-04-18
Peticija za vraćanje starešinstva Petru Aleksiću
827 Kreirano: 2025-04-11
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
6053 Kreirano: 2025-04-07
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
2173 Kreirano: 2025-04-08
СМЕНА ДИРЕКТОРА ПЕНЗИЈСКОГ ФОНДА СРБИЈЕ РЕЉЕ ОГЊЕНОВИЋА
300 Kreirano: 2025-04-16
NE DOZVOLIMO DA NOVI SAD POSTANE VAŠAR
737 Kreirano: 2025-04-10
РАЗРЕШЕЊЕ И УТВРЂИВАЊЕ КРИВИЧНЕ ОДГОВОРНОСТИ БРАНИСЛАВА ЛЕПОТИЋА И ЗАГОРКЕ ДОЛОВАЦ ЗБОГ УКЛАЊАЊА ДОКАЗНОГ МАТЕРИЈАЛА!
155 Kreirano: 2025-04-15
Pridruži se inicijativi da se televizije N1 i Nova S prikazuju preko državnog operatera Telekom Srbija
2119 Kreirano: 2025-04-02
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
1747 Kreirano: 2025-04-01
Петиција за увођење у категорије редовног чишћења насеља Рушањ
108 Kreirano: 2025-04-15
U podršku uvođenju Religije-Hristijanizam-Pravoslavlje kao redovnog predmeta u bugarskim školama.
6862 Kreirano: 2025-02-13
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
5463 Kreirano: 2025-03-04
Peticija za imenovanje tima za transrodna stanja u Kliničkom centru Vojvodine
1026 Kreirano: 2025-03-25
Inicijativa protiv planiranog uništavanja parka i platoa ispred Hrama Svetog Save
2172 Kreirano: 2020-09-06
Подршка Др Дејану Панићу
2469 Kreirano: 2025-04-09