ДА СЕ ВУК ДРАШКОВИЋ ШТО ХИТНИЈЕ ИСПОРУЧИ ХАГУ !
Andjelka Arandjelovic |
/ #24 ЗЛОЧИНИ ВИДАКА ДРАШКОВИЋА ОЦА ВУКА ДРАШКОВИЋА2015-01-28 04:23
ЗЛОЧИНИ ВИДАКА ДРАШКОВИЋА ОЦА ВУКА ДРАШКОВИЋА
Васељeнска ТВ
Вук Драшковић (Фото: Срби на окуп) Злочини Видака, оца Вука Драшковића у Вести, Хроника 11. децембар 2014. Београд – Србија треба да подигне спомен обележје у Крагујевцу и на Миљевини за 25 000 побијене невине деце. Писао сам у „Правди“ и на порталу „Двери“ о судбини 25 000 деце из Шумадије коју су партизани 1945. године побили и бацили у три јаме на Миљевини. Чекао сам реакцију Србије и власти, али се нико већ две године не јавља. Чекао сам и реакцију Вука Драшковића, али је о Миљевини и он сада заћутао. Ја због тога не могу ни да спавам – ни да ћутим. Да подсетим јавност о чему је реч… Коста Булатовић, некадашњи лидер Српског покрета отпора каже ми: – Зове нас Вук Драшковић у Гацко. Пошли смо колима Коста Булатовић, Милорад Хаџи Лазић и ја, Златибор Ђорђевић. Нашли смо се у кући Видака Драшковића, оца Вука Драшковића. После неодржаног скупа у Фочи (полиција разбила скуп), Вук каже: – Идемо за Миљевину. Колона аутомобила скреће са асфалта ка шуми макадамским путем ка Миљевини. Стајемо и затичемо чобане. Вук Драшковић држи говор. Цитирам Вука Драшковића: „На овом месту 1945. године партизани су убили и бацили у три јаме 25 000 Срба из Шумадије. Нико од њих није био млађи од седам (7) година ни старији од петнаест (15) година. Партизани су их на превару заробили на мору, где су очекивали обећане бродове западних савезника. Бродови никако да стигну а онда се појавио авион и бацао летке. На њима је писало да је рат завршен и да им се гарантује слобода и повратак кући. Они су се преварили и предали. У року од недељу дана сви су овде доведени, убијени и бачени у ове три јаме. Јаме су затим забетонирали“ – завршио је Вук Драшковић. Био сам шокиран овим сазнањем. Питам чобане – јел истина ово што Вук каже? Све је истина, одговарају они. После десет година, 2000. године, зове ме из прогонства Милорад Хаџи Лазић да се нађемо у Чачку на скупу сабораца Драже Михајловића. Дошли људи са запада а Веља Илић им је дао салу Скупштине општине Чачак. Повела се дискусија и о Миљевини. О томе шта се десило на Миљевини говорио је један од учесника и поновио готово исте речи Вука Драшковића. Али је рекао и следеће: „А знате ли ко је био командант те партизанске јединице? Народни херој Владо Шегрт.“ „А знате ли ко је био заменик команданта? Видак Драшковић. Питам само Вука Драшковића – да ли је ово тачно?“ Имам само једну молбу покрету Двери. Познајем те људе, млади су, знам да су образовани, да воле Србију и не припадају старим идеолошким блоковима. Моја је молба да покрет Двери покрене широку акцију расветљавања овог нашег и људског сумрака, да Шумадија и Србија не заборави 25 000 своје деце, да им подигне спомен обележје у Крагујевцу и Миљевини, уз помоћ града Крагујевца. Има сигурно још живих сведока који о томе знају доста, поготово свештеника. Треба, наравно и Вук Драшковић да о томе каже нешто више и детаљније. Мој пријатељ Милорад Хаџи Лазић из Обилића у својој књизи песама о страдању Срба на Косову и Метохији, посветио је једну песму деци из Шумадије која су убијена на Миљевини. Преносим део песме: Миљевина Миљевина у врх Дрине носи старо Српско име Миљевино јамо пуста колика ти беху уста Пунише те Павелићи Наставише Брозовићи Напунише комунисти Душмани нам увек исти Што прогута ти нејачи Миљевино сад заплачи Што прогута Србадије Проклет да је Миљевино Ком’ нејачи није жао Миљевина јама пуста не знају се њена уста Напунише њу камена изнад јаме пустог стења… facebook nalog: Nadica Šešum ex Dimitrijević
ВИДАК ДРАШКОВИЋ ВУК ДРАШКОВИЋ ЗЛОЧИНИ НА МИЉЕВИНИ КОМУНИСТИ КОМУНИСТИЧКИ ЗЛОЧИНИ
|
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
10300 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3924 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
805 Kreirano: 2024-11-09
Peticija da se sat na Železničkoj stanici U Novom Sadu zauvek zaustavi na 11:52 časova kao trajno sećanje na nastradale
520 Kreirano: 2024-11-14
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
432 Kreirano: 2024-11-12
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
373 Kreirano: 2024-10-22
Za bolji status tajnika, voditelja računovodstva, računovodstvenog referenta i administratora u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima!
321 Kreirano: 2024-11-14
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3510 Kreirano: 2024-07-11
PODRŠKA PROTESTIMA PROSVETNIH RADNIKA
221 Kreirano: 2024-11-14
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
184 Kreirano: 2024-10-30
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21864 Kreirano: 2024-03-07
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
107 Kreirano: 2024-10-12
Srbija za neradnu nedelju
80 Kreirano: 2024-10-31
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
74 Kreirano: 2024-11-06
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
6004 Kreirano: 2024-06-21
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
63 Kreirano: 2024-10-28
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
62 Kreirano: 2024-10-30
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15784 Kreirano: 2023-11-06