Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

fringe

/ #3182 Slusajte solunce i ovaj radio

2014-02-05 12:33

Preko 4800 potpisa! Napredujemo ljudi za par dana cemo probiti 5000. Sto pretpostavljam da je jedna petina stvarnog broja, ali to su verovatno oni koji se interesuju sta se desava i koji se pojavljuju i polazu ispite na fakultetima. Malo li je?
Gledao sam Kaziprst jutros i nista se epohalno nije desilo, ali smo pomenuti i mislim da cemo sve vise biti u fokusu kako vreme ide. Ocekujem pozitivan ishod. Ministar ima puno problema i novi koji dodje ce ih imati, jedino se nadam da ce se izboriti protiv ovog lobija koji navija za privatne fakultete.
A ako neko cita ove komentare, rekao bih da se drzavni fakulteti dobro zamisle. Mislim da li oni stvarno misle da ce neko posle godina i godina mucenja na istim ponovo kod istih upisati po Bolonji. Pa to je strasno koliko su u krivu. Prema tome neka se potrude da zadrze ove "stare" i neka im pomognu da se aktiviraju jer od njih samo imaju prihod i nikakav trosak. Neka se ne zavaravaju da ce ostvariti vecu dobit ako ih nateraju da predju na Bolonju tu ce dobiti sipak. Prema tome pamet u glavu i borite se za svakog studenta. A da ne pricam o negativnoj kampanji tih istih studenata kada ih bilo ko upita o savetu za upis fakulteta. Pa svi ce reci bezi od tog, tog ,tog i tog a za ostale ne znam. A s'obzirom da vise nije bitno gde si zavrsio mozes i privatni da upises.
Dakle, ja licno mislim da nema razloga za brigu i da ce razum prevladati, a ako razum ne prevlada, pa makar nama nije strano kako se dolazi do cilja, serpe, lonci, pistaljke, bager pa na ulicu, ni prvi ni poslednji put. Jedino sto su ovde ljudi akademski gradjani koji misle da se kulturnim i lepim ponasanjem i razgovorom moze doci do resenja, zasta uostalom i sluzi ova nasa peticija. Da se na jednom visokom nivou uvazavanja dodje do resenja koje je prihvatljivo za sve. Logicno je bilo da je prvi zahtev iz peticije previse, ali je drugi zahtev prihvatljiv za sve. I iskreno se nadam da ce se u Srbiji makar jednom nesto resiti na kulturan i civilizovan nacin.