Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Solunski
Autor peticije

/ #2906 Re:

2014-02-02 08:34

#2900: REVOLUCIJA -

Da li vam je iko ikada od nas, bilo da su u pitanju pokretači, bilo da je u pitanju gđa Lidija, tražio bilo šta, sem potpisa, širenja peticije i strpljenja? To uključuje i zahvalnost. Da je nama do toga, ne bismo ušli u ovo anonimno, već bismo kupili poene kao određene kolege koje se samo slikaju i medijski "rešavaju studentske probleme". Meni konkretno to ne treba. Hoću li položiti neki ispit na hvalospeve i titranje? Neću. Ništa se suštinski neće promeniti što će meni neko reći da sam divan, ali, s druge strane, kad situacija na peticiji izmakne kontroli, to će me itekako pomeriti. Pomeriti u smislu da ću se bespotrebno nervirati i trošiti vreme na gluposti. E, to je ono što me pogađa direktno. Bezbroj puta sam tražio konstruktivnu raspravu, molio da se prekine sa infantilnim ponašanjem, da se vratimo u akademske okvire, ali sve to negde uđe kroz jedno uvo, izađe na drugo. U više navrata sam napisao koje ću komentare brisati i koji su kriterijumi za brisanje komentara. Prema tome, jedino nije upoznat onaj ko nije želeo biti upoznat.

Kako to, uvaženi kolega, ne primetiste silne Vaše komentare koje nisam izbrisao? Da li je to možda zbog toga što su ti komentari bili suvisli i konstruktivni? I, koliko se sećam, za te komentare ste i sami dobijali pohvale. Onog momenta kad ste izašli iz prihvatljivih okvira, kad ste ušli u klinč sa određenim komentatorom, tog momenta izbrisan je Vaš komentar, kao što je izbrisan i komentar Vašeg oponenta. Kad se vatra gasi, gasi se sa svih strana. Dakle, Vaše prethodne zasluge ne daju vam za pravo da apriori ostavim svaki Vaš komentar. Ako on prelazi iscrtanu granicu, on će biti izbrisan. U tom smislu nema zaštićenih, pošto umem da obrišem, kao što vam je koleginica rekla, i komentare svojih saboraca kad prekardaše.

Moje mišljenje, a usuđujem se reći i mišljenje ostalih pokretača, jeste da su nam ljudi kao što ste Vi potrebni na ovim stranicama. Ukoliko se i dalje pronalazite u ovome, dobrodošli ste, pod uslovima koji važe i za sve ostale komentatore, ukoliko i dalje ostajete pri svom stavu, onda mi ne ostaje ništa drugo nego da Vam se zahvalim na Vašoj dosadašnjoj konstruktivnosti i doprinosu u ostvarenju našeg zajedničkog cilja. U svakom slučaju, želim Vam sve najbolje.