Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Dolke

/ #913 Teški haos.

2014-01-10 10:14

Pozz svima.

Apsolvent sam na FTN-u u Novom Sadu. Nisam slušao master godinu tj V ali jesam prve četiri što mi je po Bolonji 240 bodova. Upisao sam fakultet 2005. godine međutim svaki put kada bih upisao narednu godinu (ili obnovio prethodnu) bivao sam upisivan po pravilima koja bih važila za tekuću generaciju a ta pravila su se bukvalno menjala svake godine. Tako recimo neki predmeti koje sam slušao 2007. godine, već 2010. nisu bili obavezni a neki su prebacivani iz nižih u više godine i obrnuto.

Dakle poneta priče jeste da iako sam ja upisao po jednom nastavnom planu i programu 2005. godine, taj isti nastavni plan i program se u manjoj ili većom meri menjao i usklađivao sa Bolonjom svake naredne školske godine a sa istim sa se morao prilagođavati i ja i druge kolege sa sličnom sudbinom.

E sad je moje pitanje kako da ja saznam kako oni mene vode tamo na studenskoj službi i da li mene kači ili ne kači ovaj zakon.

Za bsc diplomu (diplomirani inženjer - bachelor kako piše u istoj a nosi 240 bodova) imam još 8 ispita.

Ima li neko ideju?