Peticija za dolazak low cost avio-kompanija u Nis (ZAVRSENA)

Nabukodonosor
Gost

/ #339

2013-12-17 14:23

Vidim da ima dosta interesovanja za liniju do Nisa iz (nekog tamo) Stavangera i inih germanskih und skandinavskih stecista srpske dijaspore (bez ikakvog omalovazavanja doticnih gradova i njihovih zitelja, ali uz moju trenutnu nezainteresovanost za upoznavanje tih zemalja), sto bi znacilo da bi ti ljudi putovali do svoje zemlje verovatno tokom godisnjih odmora ili oko Nove godine i Bozica. S druge strane, ima dosta ljudi sa juga Srbije (a sto da ne i iz drugih delova zemlje ili iz Beograda - ako im odgovara cena i destinacije) koji bi rado otputovali na neko turisticko putovanje ili letovanje.
Sta sam hteo reci. Treba videti koliko su isplative pojedine linije i u kom preriodu treba da budu odrzavane. Sto se mene tice, ja bih u Italiju kad god mogu, i leti i zimi, ali realno je da se uvedu sezonske linije, dok bi tokom cele godine postojale linije do vecih evropskih cvorista, a odatle dalje do ostalih destinacija. Frakfurt je mozda najveci nemacki aerodrom i odlicna veza za ostatak Evrope ili dalje interkontinentalne letove, ali mislim da Air Serbia nema direktne letove za Minhen. Eto, iz Nisa preko Minhena do Skandinavskih zemalja i ostalih nemackih gradova. Ne postoje ni direktni letovi za Madrid. Cela Juzna Amerika je povezana sa Evropom uglavnom preko Madrida, Pariza, Frankfurta, Amsterdama... Za Barselonu takodje ne postoje direktni letovi iz Srbije. E da, uzeli nam Vueling, na leto direktno iz BG za Spaniju.
Ali od turizma se ne zivi, pare su na hladnom severu. Realno nama treba vise veza do nasih ljudi na severu. Eto, zasto ne bismo uzeli neku balticku avio-kompaniju i evo veze do citave Skandinavije i Rusije.
Mislim da bi bilo najpametnije da se sprovede anketa sa pitanjima gde bi nasi ljudi najvise voleli da putuju, u kom periodu i iz/do kojih nasih gradova bi isli.
Malo me je sramota sto ovolika zemlja ima samo jedan aerodrom, dok iz Rumunije nema sa kog aerodroma Wizz ne leti, u okolnim zemljama imate medjunarodne letove iz Mostara, Osijeka, Rijeke... Pa dal smo mi najgori?