Podrska Sasku

Gost

/ #697 Re: Re: Re: Re:

2013-05-25 00:01

#691: glas razuma - Re: Re: Re:

Razumem i postujem Vas stav, ali sam ja licno na drugi nacin doziveo ovu peticiju i reakciju dela javnosti na ovom forumu i ako dozvolite, ja bih moje vidjenje ovom prilikom i izlozio.

Naime, nedopustivo je dozvoliti zloupotrebe jednog delikatnog pravnog instituta kao sto je samoobrana i nuzna odbrana. Pored zakonski kumulativno odredjenih uslova koji su potrebni da se ostvare, smatram da je potrebna i mudra intervencija sudskih organa u cilju prevencije sirenja kriminalni aktivnosti, Na zalost, po mom skromnom misljenju, zakon u ovoj zemlji ne postuju organi koji su duzni da ga sprovode, pa to izaziva revolt kod odredjenog dela javnosti koji se, sa pravom, oseca ugrozenim i brine za sopstvenu i bezbednost svojih porodica, i mogu reci da licno pripadam tog delu populacije.

Bez zelje da dalje zaokupiram paznju na forumu, a bez namere da Vas uvredim, prijateljski bih Vas savetovao da dopustite ljudima da iskazu svoje misljenje i da prepustimo da dalji pravni postupak tece svojim tokom, a kako licno nemam poverenja u sistem vlasti, ja podrzavam ovu peticiju u nadi da se ovakve situacije nece ponavljati i da ce sistem pravosudja biti odgovorniji i raditi vise na polju prevencije kriminala. Da je sistem funkcionisao lopov bio bio u zatvoru, a gospodin Sasko ne bi bio u ovoj situaciji. Na zalost, ovakva teska situacija mora biti alarm za sve nas i za drustvo koje je ocigledno u velikoj moralnoj krizi.

Srdacan pozdrav.