"Kec iz vladanja" peticija za smenu ministra Žarka Obradovića
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji "Kec iz vladanja" peticija za smenu ministra Žarka Obradovića
Gost |
#5512013-07-02 19:35Nije mi problem sto znam da zna zasto,ali me jako ljuti sto ja znam da muuuuu! niko,pa ni ja nece nista dok ga neki hoce. |
Gost |
#5522013-07-02 20:48Mislim da je u peticiji trebalo ostaviti prostor i za instituciju kako bi se videlo koliko je ljudi sa fakulteta i instituta potpisalo peticiju. |
Gost |
#5542013-07-02 23:05Da smo ovako slozni svaki ministar i vlastodrzac u bilo kojoj ustanovi se tresao od straha sta radi i kako radi a ne ovaj jevasluk ponasaju se ko da im je dedovina,napred ljudi!!! |
Gost |
#555 I šta ćemo onda ?2013-07-02 23:08To je taj kadar devedesetih koji samo ulica može da skloni ! Sramota .Iako bi čovek ovde trebao da bude na sve naviknut ja jednostavno ne mogu da verujem da pored roditelja,nastavnika,đaka,institucija,NVO-a,sindikata,danas i naučnika....ne može da skloni ovog čoveka sa ove funkcije !? |
Gost |
#5562013-07-03 00:46smena jeste neophodna, ali i dalje ostaje problem nestrucnosti, nepismenosti i arogancije u neznanju u prosveti... jedan covek ce to tesko promeniti, dublje i korenitije reforme su jedino resenje... pitanje je samo ko ima hrabrosti i volje da se time zabavlja... |
Gost |
#5582013-07-03 07:19Trebao je sam da podnese ostvku ali izgleda sladja je ministarska plata. |
Gost |
#5592013-07-03 07:40Da ,,nasutiramo,, prvo ovog stvora, pa zdravlje boze i ostale, ma kamo srece da ima negde da budu svi na gomili na prinundnom radu. |
Gost |
#5602013-07-03 08:13Velika je sramota i nesreća imati Žarka Obradovića za ministra prosvete! Nadajmo se da tome već jednom može da dođe kraj. |
Jagodinka |
#562 Gost2013-07-03 11:07Obraz mu je kao djon, nece taj dati ostavku. Zbog ovakvih nasa deca beze u inostranstvo, a nasa zemlja sve vise propada. Smeniti Obradovica, Mrku, Velju Ilica i Dinkica, koji je upropastio nasu ekonomiju a jos uvek sedi u Vladi. |
Dani |
#563 Sta je sa platom prosvetnih radnika u Zajecaru?2013-07-03 11:13Ministar Obradovic ne treba da ,leti' sa te pozicije samo zbog kiksa na maloj maturi vec i zato sto neke skole u Zajecaru,a mozda i jos negde,nisu primile platu jer Opstina duguje novac kao da prosvetni radnici rade za Opstinu,a ne za Ministarstvo prosvete!I cak nema ni pomena o tome u javnim sredstvima informisanja,niti su radnici upozoreni da plate nece biti.Niko ne zna da li ce i kada plata biti isplacena prosvetnim radnicima koji savesno i odgovorno rade svoj posao, za razliku od onih koji vode ovu drzavu, cast izuzecima. |
Gost |
#565 Još postavlja uslove2013-07-03 15:19U novom broju Naše Novine kažu: "Obradović primio naučnike, uslov - ostavku ne pominjati! Neraskidiva ljubav čoveka i fotelje! Ministar prosvete Žarko Obradović pristao je juče da primi delegaciju naučnih radnika, koji su protestovali u centru Beograda, pod jednim uslovom: da njegova ostavka ne bude predmet razgovora." |
Gost |
#5672013-07-03 17:41Званично писмо Републике Србије је по Уставу (члан 10) ћирилица. И без тога, треба да пишемо својим писмом. |
Gost |
#568 Jan nisam Gost, vec Stanisavljevic Dragoslav Tormak iz Drzanovca2013-07-03 19:50Da je iole moralan sam bi podneo ostavku, ne samo sada vec i kada je gostujuci u jednoj TV emisiji na oitanje koliko ima Univerziteta u Srbiji, izjavio da nezna tacan broj.Nije pitan za broj osnobnih skola, srednjih skola, fakulteta, mada bi i njihov broj morao da zna, ali Univerziteta neznati broj, sramota. Skandinavac bi podneo neopozivu ostavku i za sva vremena se distancirao kao javna licnost, japan bi izvrsio harikiri, ali ovaj nas ima bas u pravom smislu DJON OBRAZ, ako je to uopste obraz.Nije samo on za smenu i udaljavanje sa politicke scene, ima ih jos, NPR pojedini bi trebalo da sum smenjeni davno, recimo PRE ROKA pocetka njihovih mandata, razne Kurte i Murte sa ili bez portfelja nebitno,... |
Gost |
#5692013-07-03 20:05Dve trecine politicara treba da ide na sud da odgovara ybog jos krupnijih stvari a mala matura je samo kap u moru, kao odgovornost ministar najmaje treba podneti ostavku!! |
Gost |
#5702013-07-03 20:33Ja sam jos pre deset godina ukazivala na ovaj problem , obracala se ministarstvu , upisnim komisijama i svim mogucim institucijama , cak je i jedan moj clanak izasao u Politici na tu temu. Tada je to samo bila grudva koja se kotrljala , kotrljala do danas. |
Gost |
#5712013-07-04 05:16Neverovatna komoija... jasno mu da ne moze da brani njegovuodgovornost... ali to mu ne smeta da se ovako bahato ponasa..... Ovakvo ponasanje moze da se razume...samo i nikako drugacije.... kao zelja da sei dalje uziva u prinadleznostima direktnim i indirektnim ... To sto su testovi..prosli u javnost....inije neka steta.... jer koji je to ispit...ako se pitanja i odgovori znaju....samo ih treba nabubati,,,ili spremiti na puskiu...i evo ti odlicnog maturanta.... Njegova odgovornost je naravno i za testove,,,,gde je jeftino pao....ali mnogo mu veca odgovornost sto nije napravio sistem skolstva da kadrovi koji izadju mogu da se odmah prihvate posla....a nr da se njima poslodavci i starije kolige iskomplksirani njihovom mladoscu i neskustvom izzivljavaju sa tom decom...Tokoom skolovanja mora se negovati duh prakticnoe upotreba znanja i vestina da sena trzistu stvori kvalitetan i kompetetivan proizvod....Skolstvo je vise nego slabo...i samo entuzijasti...od profesora su svetla tacka...i njih je veoma malo.....a glavni ponos skolstva su deca i studenti koji su visoko samosvestni i vredni,,, medjutim to je zaslud ga pre svega njih samih sto su takvi i njihovihroditelja ...a nikako skolstva....a ministarstva za obrazovanje ponajmanje,,,,, Ovakvo odricanje odgovornost..jelos primer za omladinu....pod hitno ga treba smeniti,,i sve njegove saradnike iz prvog i drugog esalona privilegovanih.... |
Gost |
#572 Brutalna istina protiv brutalnog ministra2013-07-04 11:32Žarko Obradović je ministar prosvete od 7. jula 2008. Istovremeno je i profesor na „Megatrendu“, što je sukob interesa. Kada se tome doda da je tadašnje Ministarstvo nauke najbliže i po saradnji usko povezano sa Ministarstvom prosvete, dalo „Megatrendu“ čak 12,5 miliona dinara, opravdano se ponovo nameće pitanje o sukobu interesa. Obradović je negirao i navode da nam preti isključenje iz PISA testiranje. Međutim, PISA tim iz Srbije potvrdio je da nam preti isključenje jer smo zakasnili za tekući ciklus koji je počeo u septembru. To je nedavno priznao i sam ministar. Da li ova bahatost ima kraja ? |
Gost |
#573 Re: Brutalna istina protiv brutalnog ministra2013-07-04 11:52#572: - Brutalna istina protiv brutalnog ministra Nema prodaje radnih mesta u prosveti !? Da nije tužno bilo bi smešno jer kod nas u Nišu i vrapci u školskim dvorištima znaju da pored 5 do 7.000 evra kolika je tarifa morate imati debelo i dobro provereno poznanstvo i sa zamenikom načelnika školske uprave Niša,koji je "glavni" za prijem.Načelnik se ne meša u to jer se skromno zadovoljio uhlebljenjem čitave familije u prosveti grada i lokalnoj samoupravi.Da ne govorimo o nabavkama.... |
Marija |
#575 Dokle?2013-07-05 17:49Za 30 godina staza , koliko radim u razr.nastavi,menjali su se raznorazni ministri, ali se ne mogu pohvaliti nijednim od njih, skoro svi su radili protiv nas, ali sadasnji ministar prednjaci u svemu! Krajnje vreme je da na njegovo mesto dodje neko ko ce brinuti o obrazovanju. |
|
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Zahtev za razoružanje Lojalista
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PODRŠKA PEDIJATRIMA!
3400 Kreirano: 2025-02-03
Петиција за ПОШТОВАЊЕ ЉУДСКИХ ПРАВА др Радована Караџића
3176 Kreirano: 2025-02-03
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
5866 Kreirano: 2025-01-03
Sačuvajmo Lipov lad
590 Kreirano: 2025-02-04
PETICIJA RODITELJA ZA POVRATAK U ŠKOLU
45021 Kreirano: 2025-01-18
Oslobodimo Crveni krst Pančevo
921 Kreirano: 2025-01-27
STOP UKIDANJU TROLEJBUSA I PRIVATIZACIJI GSP-a!
1662 Kreirano: 2025-01-02
Proglasimo Vučića personom non grata u Novom Sadu!
260 Kreirano: 2025-02-04
Peticija prosvjetnih radnika CG za podršku studentskim protestima 2025.
230 Kreirano: 2025-01-31
Podrška studentima od pripadnika MUP-a!
510 Kreirano: 2025-01-28
Skraćenje dužine časova na 30 minuta za sve učenike.
205 Kreirano: 2025-02-04
Inicijativa planinara: Poziv PSS da podrži zahteve studenata u Srbiji
528 Kreirano: 2025-01-28
Da Karamela vrati "Ljubav na bečki način" sa Dragoslavom!
168 Kreirano: 2025-01-31
Povećanje koeficijenata vannastavnom osoblju sa 4. i 6. SSS u osnovnim i srednjim školama
3771 Kreirano: 2025-01-18
Uvođenje optičke mreže za Internet u Ostružnicu
114 Kreirano: 2025-01-31
Peticija za ukidanje GM Press i TV GM plus u Gornjem Milanovcu
100 Kreirano: 2025-02-04
Otvoreno pismo podrške studentima
99 Kreirano: 2025-01-29
ПЕТИЦИЈА ЗА ИЗГРАДЊУ И РЕНОВИРАЊЕ ТРОТОАРА У БОЛЕЧУ – СМЕДЕРЕВСКИ ПУТ ДО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ БОЛЕЧ
156 Kreirano: 2025-01-26
Podrska pripadnika vojske i vojnih veterana studentskim protestima 2025
63 Kreirano: 2025-01-28
Podrška studentima
3257 Kreirano: 2024-12-06