Podrska Sasku
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Podrska Sasku
Gost |
#16512013-05-27 09:53Čovek je branio svoju porodicu i imovinu. A provalnik sa 50 provala bio na slobodi, ko zna koliko takvih nije nikada uhapšeno, dok neko ne plati kartu u autobusu bude procesuiran |
Sasa Milosevic Gost |
#1652 SRBIJO, DIGNI GLAS ZA OVOG COVEKA !2013-05-27 09:53Sramotno je da narod Srbije vec nije na ulici i da buntovnicki ne trazi oslobadjanje ovog coveka. Ulica je jedini nacin jer zakon je zatajio. Zar je moguce da Srbija misli samo kako ce da jede i sere uz buljenje u Farmu? Zar je moguce da nam je vaznija kafanska sudbina Predraga Danilovica od sudbine jednog covek koji je branio svoj goli zivot i zivot svoje porodice. Zasto njega ne obidju Dacic i Vucic kao sto su obisli razularenog kosarkasa. Zar moramo biti poznati da bi dobili sansu za pravdom? Povraca mi se od izjava koje daju Slavica Djukic Dajanovic, Sutanovac i jos neki politicari, priznajuci da bi postupili isto, a pri tome u vreme svog politickog uticaja nisu radili nista da promene ovaj zakon koji stiti kriminalce. Koje je to licemerje! Gde su sad veliki i "uvazeni" Srbi poput Djokovica da dignu glas za pravo ovog coveka?Gde su ti pravdoljubivi Djokisti, da se u tolikom broju okupe na Trgu i da zatraze pustanje ovog nevinog coveka? Gde je obraz medija koji dozvoljavaju porodici ubijenog kriminalca da javno narice nad njegovom sudbinom, a da pri tome niko od porodice ne zatrazi pustanje coveka koji je ubio u samoodbrani. I samo da znate: privatni prostor je do 2 m ispred praga vasih ulaznih vrata. Sve u tom opsegu moze se braniti svim diozvoljenim sredstvima. Hocemo u Evropu, a sudimo ljudima koji su ubili u samoodbrani, jer su policajci bili nagluvi i otisli na pogresnu adresu. Hoce li i oni odgovarati? Ovo je jos uvek sramotno mala brojka za naciju od 7,5 miliona stanovnika. Dizi dupe i glas Srbijo ! |
Gost |
#16542013-05-27 09:54Svako od nas može se naći u takvoj situaciji, ne kažem da treba da uzimamo stvar u svoje ruke i da to sami rešavamo, ali čovek u afektu radi sve da bi zaštitio prvenstveno svoju porodicu. Verovatno da bi postupio isto, ne razmišljajući za posledice: |
Gost |
#16552013-05-27 09:54Covek je stitio zivote clanova svoje porodice! Nije imao drugog izbora. Da li je trebalo mirno da sedi i ceka da mu lopov odnese pola stana i ubije zenu i dete!? Provalnk pritom ima veliki dijapazon krivicnih dela u svom policijskom dosijeu. |
Gost |
#16562013-05-27 09:54Mislim da je žalosno što putem peticije treba da branimo svoju sigurnost. Žalosno je što je naš zakon takav da ni u sopstvenoj kući nemaš sigurnost plus toga zakon ti brani da se sam brineš o sebi i svojoj porodici. Da je zakon drugačiji bilo bi i manje kriminala. Strašno je da ti provalnik uđe u kuću a ti "mirno" treba da gledaš da maltretira ukućane i da te krade. Nekada je ona izreka "batina je iz raja izašla" bila poštovana i nije bilo toliko kriminala, droge....Ljudi su se ipak plašili bez obzira što su kriminalci. |
Gost |
#16572013-05-27 09:55Da drzava hoce da zastiti pojedinca, moglo bi biti mesta nekakvim dilemama, ovako svakom postenom i napadnutom od olosa, mora biti zakonski omoguceno pravo na samoodbranu i nepovredivost privatne svojine od ovakvih bandita...Prevelika tolerancija zadmjih 25 godina je i uzrokovala toliku kolicinu olosa, da nemamo dovoljno zatvorskog prostora, pa se ljudski otpad, malo, malo amnestira...lako je Predsedniku kad ga cuvaju Kobre, Pande, i dr. |
Gost |
#16582013-05-27 09:56treba misliti o narednim zrtvama a ne zakonom stititi kriminalce |
BIKI |
#1659 B2013-05-27 09:56MORA SE MENJATI ZAKON. AJDE NEK PROBA DA UĐE NA AKO ZNA DA MOŽE BITI UBIJEN! |
Gost |
#16602013-05-27 09:57Dosta je bilo zaštite prestupnika. Trebalo bi razmišljati i o pravima porodičnih ljudi u svom stanu. Samo dajemo prava onima koji ne bi trebalo da ih imaju. |
Sinke Gost |
#16612013-05-27 09:57Krivicni zakon koji regulise nuznu odbranu u ovoj nasoj zemlji je zasnovan na principu;"Ko se maca lati, od njega i umire".Policija ne moze biti stalno 24 casa uz svakog gradjanina Srbije tako da iako se dogodi napad na osobu, ta osoba prirodno mora da se odbrani.E sad, razbojnik je usao u kucu , u kuci je bila njegova porodica (sto u principu nista ne menja osim sto je zalog veci na stetu nesrecnog Saska)u gnusanju i metezu razbojnik je dobio sto je i zasluzio, i u bekstvu 200 m dalje pao mrtav.Nije njega Sasko jurio niz ulicu 200 m i izbadao ga nozem dok ovaj ne umre; |
Gost |
#16632013-05-27 09:58lična svojina treba da je i po zakonu najveća svetinja i zakon pod hitno da se menja i prilagodi evropskim i da se stane na put sve većem kriminalu u društvu |
Gost |
#16642013-05-27 09:58Kao gradjaninu veoma mi znači postojanje ovakve organizovanosti da se iskaže mišljenje javnog mnjenja na ovu temu.Sudije bi takdoje trebalo da povedu računa o svojim presudama koje bi trebalo da budu u skladu sa činjinicama,okolnostima,zakonom i zdravim ratumom!Dsjem punu podršku svima koji organizuju ovu peticiju i Sašku! |
Gost |
#16652013-05-27 09:59Covek je samo stitio svoju porodicu, kao sto bi svi mi, MOMENTALNO OSLOBADJANJE!!!!!!!! |
Gost |
#16662013-05-27 10:00dobro je što ste pokrenuli peticiju jel čovek nije kriv samo je branio msebe i svoju porodicu što bi svako od nas uradio nadam se da će ga pustiti apelujem na vladu i na sve državne funkcionere da reše što pre ovo kako bi se čovek vratio svojoj porodici jel im je potreban |
Gost |
#16672013-05-27 10:01Zao mi je zbog gubitka jednog zivota, ali mi je takodje neshvatljivo da covek koji brani svoj i zivote svoje porodice bude tretiran kao kriminalac! Ovaj covek, najmanje sto je zasluzio je pravo na dostojanstvenu odbranu. Njemu i njegovoj porodice zelim da im se ova agonija sto pre zavrsi. |
Gost |
#16682013-05-27 10:01Jedan život je izgubljen na žalost, ali lice koje brani svoj dom, svoju porodicu ne može snositi posledice nečijeg kriminalnog ponašanja. Privatna imovina treba biti proglašena apsolutnom i nepovredivom a porodica je i onako svetinja za koju bi svako normalan dao svoj život braneći je. |
Gost |
#16692013-05-27 10:01Tako to biva kada si primoran da se sam samcijat suocis sa napasnikom, kriminalcem, , mafijasima koji su na zalost mnogobojni u Srbiji. |
Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)
2013-05-27 10:03- Date of removal: 2013-05-27
- Razlog uklanjanja: autor
lola Gost |
#16722013-05-27 10:04Podrška komšiji Sašku,pre mesec dana i meni je neko pokušao da uđe kroz prozor ,ali srećom komšinica koja je u tom trenutku prolazila pored zgrade ga je uplašila i odustao je i pobegao.U tom trenutku u stanu je bio sam moj bolesni i teško pokretan otac,ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da je provalnik uspeo u svojoj nameri.Kada sam čula šta se desilo Saška..prvo što sam pomislila da je u pitanju isti provalnik i da bih verovatno i ja isto postupila da sam ga našla u svom stanu pored nemoćnog i bolesnog oca...u tom slučaju mogu samo da kažem PRAVDA ZA SAŠKA. |
Gost |
#16752013-05-27 10:05Pod hitno menjati zakon i dozvoliti kao u Americi da kad ti neko upadne u posed imas prava da ubijes.Meni i komsiji pored mog lokala proslog juna ,obili su lokale i uselili se neplacaju racune ruse nam zidove.Dobili smo prvostepene presude,ali kriminalci imaju pravo zalbe,ja sam u sred suda dobola jos i samar.Receno nam je da se na prvom rocistu vracamo u posed,zato sto je hitan spor.Godinu dana mi smo taoce kriminalaca i pitanje kada cu ucu u svoj posed.Prete nam i ubistom,podneta krivicna prijava ,ima godinu dana nista.Policija kaze da ne moze da garantuje za nasu bezbednost .Ovo je sramota!Stidim se sto zivim u ovoj drzavi gde nema zakona tj.zakon je napravlen za kriminalce.Podrska gospodinu pod hitno treba da bude oslobodjen svih optuzbi. |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
10286 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3924 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
800 Kreirano: 2024-11-09
Peticija da se sat na Železničkoj stanici U Novom Sadu zauvek zaustavi na 11:52 časova kao trajno sećanje na nastradale
460 Kreirano: 2024-11-14
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
421 Kreirano: 2024-11-12
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
373 Kreirano: 2024-10-22
Za bolji status tajnika, voditelja računovodstva, računovodstvenog referenta i administratora u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima!
295 Kreirano: 2024-11-14
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3508 Kreirano: 2024-07-11
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
184 Kreirano: 2024-10-30
PODRŠKA PROTESTIMA PROSVETNIH RADNIKA
180 Kreirano: 2024-11-14
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21863 Kreirano: 2024-03-07
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
107 Kreirano: 2024-10-12
Srbija za neradnu nedelju
79 Kreirano: 2024-10-31
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
73 Kreirano: 2024-11-06
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
6003 Kreirano: 2024-06-21
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
61 Kreirano: 2024-10-30
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
61 Kreirano: 2024-10-28
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15784 Kreirano: 2023-11-06