Pravda za Sasu Bogevskog!!!
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Pravda za Sasu Bogevskog!!!
Gost |
#272013-05-24 15:23i ja bi roknuo tog ko mi udje u kucu bez moje dozvole , pa makar i u sred bela dana a kamoli nocu. treba uvesti zakon o licnoj svojini kao u kanadi , oni od tad ne zakljucavaju kuce a da vidim samo tog ko ce da proba da udje... sloboda za coveka koji je branio svoj dom zivot zenu i dete.... |
Gost |
#282013-05-24 15:23Ustaj Srbijo,posto vec Dusan Silni ne moze da vaskrsne i donese zakon!... |
Gost |
#292013-05-24 15:51Ako se već ugledamo na zapad u svemu, u Americi je privatna svojina i životi ukućana ispred prava i života kriminalca koji je došao da te opljačka i možda ubije. Ako običan čovek dobije zakonsku mogućnost da može da se brani, neće baš svako smoći hrabrosti da upada u tuđe kuće sa lošim namerama. |
Gost |
#30 Re: razmislite2013-05-24 16:03На жалост ви сте више део проблема, него решења а најмање глас разума. Прво морате објаснити шта овде није јасно? Да ли је пљачкаш ушао кроз прозор и био наоружан шрафцигером и батеријском лампом? Одговор је да јесте. Да ли је раније познат полицији и да ли је био хапшен , притваран и осуђиван. Одговор је да јесте. Да ли је Саша био осуђиван? Одговор је , није. Да ли је Саша био у свом стану са својом породицом? Позивате се на број убода? То ми само говори да никада нисте били у ситуацији где је питање живот и смрт и вас и ваше породице и драгоми је због тога. Питам вас где је правда за све оне побијене или да кажем масакриране у годинама за нама који су били жртве пљачкаша, мада то није баш прави назив али је ваљда довољно политички и етички коректан. Слажем се да доношење закона о коме причате може бити мач са две оштрице и да може бити злоупотребљен али то је ствар за судске и друге државне органе којима је то посао и који јако лоше тај посао раде и сада када тог закона нема, макар у пракси. И наравно заборавили сте једно, ова петиција није о усвајању неког закона већ само један вид грађанске иницијативе да се ослободи Саша Богевски. И верујте ми да емоције овде нису пресудиле. Поздрав. |
iutg |
#312013-05-24 16:45promenite zakon pod hitno....jer ce sve vise i vise biti ovakvih slucajeva ....neka bog pomogne sasi da izadje sto pre... |
upsidedown |
#322013-05-24 17:08Kad bi bilo vise ovakvih heroja da tamane ove provalnike i kriminalce Srbija bi bila postenija zemlja, ovako slika nase Srbije je okrenuta naopacke. Posten=Krimnalac ili Kriminalac=Posten |
Adrenalin |
#33 Re: razmislite2013-05-24 17:26ako jesi glas razuma, pametnije ti je bilo da cutis, posto ni ti ne mozes da znas kako je dobio pet uboda nozem u ledja?! ocigledno nemas dece, pa ne znas sta ti sve prodje kroz glavu kada se desi i nesto mnogo bezazlenije od ovoga... reakcija mozda jeste preterana, ali ko je u takvim okolnostima sposoban da adekvatno odmeri svoje ponasanje?! |
Gost |
#342013-05-24 17:36naravno da treba osloboditi Sasu Bogevskog.sta takva osoba koja ima 50 krivicnih dela radi na slobodi.umesto da je u zatvoru on je zavrsio u Sasinoj kuci.sigurno da nije dosao u prijateljsku posetu u to doba noci a Sasi doslo tek tako da ga ubije.policija i pravosudje nisu odradili svoj deo posla a to je da su ubijenog osudili na zatvor i tim propustom su prisilili Sasu da uradi sta je uradio.U prevodu znaci kada nam neko upadne u stan ,treba ga pustiti da uzme sta mu volja, da maltretira ako mu dodje a ja nesmem reagovati tj. braniti da li vlastiti zivot ili detetov.bas svasta.da je neki funkcioner ili pilocajac tako nesto uradio e to bi bila neka druga prica i naravno postupak opravdan.Sasa je zrtva da bi se pravosudje opralo pred javnoscu da radi svoj posao. |
Gost |
#352013-05-24 17:46Sasa je samo stitio svoju porodicu,to bih uradila isto i ja,treba da buden pusten jer je potreban svojoj porodici,a za lopova sta reci,nazalost jos jedan danak droge |
Gost |
#362013-05-24 18:38dokle god zivimo u lopovskoj drzavi provalnici i lopine bice zasticeni kao beli medvedi, zatrazimo zakon o privatnoj svoini kao u civilizovanim zemljama pa neka onda gospoda lopovi izvole |
Gost |
#372013-05-24 18:44Oslobodite coveka, branio je sebe i svoju prodiicu u sopstvenom stanu od napadaca!!! |
Gost |
#382013-05-24 18:46Samoodbrana je legitimni čin svakog čoveka kad je ugrožen on i njegovi bliski a isto tako dužan je da pomogne drugom koji se nađe u nevolji. Svako od nas bi isto postupio kao i Saša, zato čoveka hitno pustiti iz zatvora i nikakve zakonske sankcije ne preduzimati protiv njega. Svi mi potpisnici ove peticije smo SAŠA. To je naša poruka državi. |
Gost |
#392013-05-24 19:13pa sta je trebalo naoruzanog lopova da pricesti i popiju po koju.sta je trazio to dobijo a neduznog coveka treba proglasditi herojem jer je rizikovao zivot za svoju porodicu |
Gost |
#402013-05-24 19:20Slazem se apsolutno sa peticijom jer je sramota kakvi zakoni stite siladzije umjesto nas porodice! Meni se slicno nesto desavala prije dosta godina, dok sam zivjela u CH. Dok smo cekali na policiju njihov odgovor je bio: VI ne smijete da se branite!! Provalnij ima vecu zastitu i zakon je vise na njegovoj strani cim on smije mene da ugrozi a ja ne smijem da se branim! Sacuvaj Boze. Zao mi je Sase i zelim mu od sveg srca svu srecu, njemu i njegovoj porodici !! Natasha -svi smo mi "SASA", Herceg Novi/MNE SRECNO! |
Gost |
#422013-05-24 19:36Samo je branio svoju porodicu, treba ga osloboditi a bogaami i zakon promeniti... |
Gost |
#432013-05-24 20:15Sramota što se moramo na ovaj način štiti. Ako ove podržavamo i tolerišemo njihove postupke tad oni svakog mogu da napadnu jer to je svostveno za nasilonike i lopove. Takvim nije mesto među nama i zato moraju biti odstranjeni. Apsurdno je da se umesto i za ime takvih hapse i čine odgovornim ugroženi pljačkom i izloženi opasnostima od upadom nepozvanog u sopstveni stan. |
Gost |
#452013-05-25 04:48Čovek je odbranio prodicu i sebe,ko imalo ima dostojanstva uradio bi isto... |
Gost |
#482013-05-25 07:22Sasa uopste nije kriv samo sto je za nas zakon kriv koji treba pod hitno menjati jer vise stiti lopove od zrtava...Nesmes ubiti provalnika u svom stanu ako te ne napada.To je zakon pa on je vec usao u moj stan i stim povredio moju privatnu sferu i odkud ja znam da li on nece mene da ubije? |
Gost |
#492013-05-25 07:41Promeniti zakon pod hitno. Dozvoliti obicnom coveku da brani pravo na sopstveni zivot. |
Gost |
#502013-05-25 07:56Kad vam neko, u sred noci, ulazi u stan, i kada vam adrenalin skoci do nemerljivosti, ne gledade gde udarate i gde bodete da bi svoju porodicu odbranili...ovog coveka treba osloboditi. A umesto njega u corku treba strpati one koji provaljuju u tudje stanove...Ajde debeli kerovi, mrdnite malo te vase debele utovljene guzice i hapsite malo i kriminalce a ne samo da izigravate zapisnicare... |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
10120 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3923 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
746 Kreirano: 2024-11-09
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
391 Kreirano: 2024-11-12
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
370 Kreirano: 2024-10-22
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3505 Kreirano: 2024-07-11
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
183 Kreirano: 2024-10-30
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21861 Kreirano: 2024-03-07
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
106 Kreirano: 2024-10-12
Srbija za neradnu nedelju
78 Kreirano: 2024-10-31
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
6000 Kreirano: 2024-06-21
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
69 Kreirano: 2024-11-06
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
60 Kreirano: 2024-10-28
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
59 Kreirano: 2024-10-30
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15783 Kreirano: 2023-11-06
Петиција да се проф. др Кнежевић Душку укине притвор.
602 Kreirano: 2024-09-17
SRBIJA VOZ - jeftinije cene karata, ukidanje nakade i tačan red vožnje
62 Kreirano: 2024-10-12
Peticija za zabranu pušenja u restoranima, klubovima i kafićima
46 Kreirano: 2024-10-28