Borba za očuvanje dvorca i parka oko dvorca Dunđerskog
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Borba za očuvanje dvorca i parka oko dvorca Dunđerskog
Ogorcena |
#12012-01-31 12:11Da li je ova peticija dovoljna da se bilo sta pokrene u pozitivnom pravcu? I na koji nacin moze da se deluje preko ove peticije? Cini mi se da je sve to duvanje u prazno. Oni koji su u mogucnosti da pomognu preko donacije-nisu zainteresovani, tako da si izabrala pogresan nacin delovanja. Treba da se prvo i prvo uclanis u pravodobnu stranku-zna se koju, pa tek onda mozes da sanjas da ce neko da te saslusa. NAZALOST! Iako podrzavam sve ljude dobre volje i akcije koje iz nje proizilaze, ne vidim perspektivu u ovoj akciju, jer je vreme pravog voluntarizma daleka proslost. Sada se pod tim pojmom skriva cisto koristoljublje! Ali imas moj potpis. |
Gost |
#2 Re:2012-01-31 12:25Kao prvo zahvaljujem za podrsku. Kao drugo mozda ova peticija ne uspe , ali nastojacu na tome i dalje jos uvek cekam odgovor iz Zavoda za kulturu a sto se tice stranaka znam na sta ciljas i znam da se sve sto se napise ili trazi mora preko toga , ipak ja sam pozitivna osoba i sacekacu da vidim kako ce se stvar dalje odvijati. |
Gost |
#32012-02-02 21:29slazem se da se treba boriti za ocuvanje kulturne bastine U KULPINU |
Dana |
#52012-02-02 21:44Bola by som rada ked by tato peticia aj pomohla aby sa to doriešilo lebo nam je park aj dakujuc ludskej nedbanlivosti naozaj zapusteny, a čo je najhoršie ludi to baš nezaujima. |
Elena Andrevska Autor peticije |
#6 Re:2012-02-02 21:49Ja sa okolo toho bavim uz dost dlho lenze tedy som nebola plnoleta tak som nemohla nist . Teraz sa s tym aktivne budem zaoberat, ale nacim mi pomoc tak peticia je zato to. Co viac Kulpincanov tym lepsie |
Dana Gost |
#7 Re: Re:2012-02-02 22:13Maš moju podporu, ak možem volako pomost, daj vediet. :) |
#8 Re: Re: Re:2012-02-02 22:14dakujem :) bude mi nacim pomoc pri zbierani peticii medzi starsima to sa bude organizuvat volakery den tak napisem |
Dana |
#92012-02-02 22:17#8: Elena Andrevska - Re: Re: Re: važi, važi :) |
Gost |
#102012-02-03 22:32Подржавам иницијативу и надам се да ћете успети! Била сам пре 5-6 година у Кулпину, јако је леп комплекс, али нажалост запуштен. Такав простор треба и МОЖЕ боље да се искористи! |
#11 Re:2012-02-04 10:52Hvala . Pa moze kad bi hteli da se organizuju malo ovi nadlezni |
Majda |
#12 Re: Re:2012-02-04 12:10Poštovana Elena, čestitam na akciji, potpisaću peticiju jer je kompleks u Kulpinu i čitav Kulpin tema kojom se dugo bavim. Pored naravno ljudskog faktora problem je i status zaštite koji ovaj kompleks ima i sporost i nefleksibilnost administracije. I naravno restutucija kojom će biti i on obuhvaćen što otežava sve vrste aktivnosti u domenu finansiranja bilo kakvih radova koje bi najpre trebao da odobri Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture. Za jedan deo parka uradjen je projekat s kojim je konkurisano na drugom pozivu na program prekogranične saradnje Hrvatska Srbija, za ostali deo prostora imam dosta obradjenog materijala izmedju ostalog potpuni manual dendroflore parka, elaborat rekonstrukcije u skladu sa pravilima zaštite. Ono što bi dalo rezultat je ovo što Vi pokušavate - gradjanska inicijativa i pozivanje na društvenu odgovornost. S tim da treba voditi računa da to nije bilo kakav prostor, to nije ni javni prostor, to je deo istorijskog kompleksa i jedino je takav način tretiranja prihvatljiv! Za početak -tri dana masovne radne akcije napravilo bi reda u tom parku - ali kako okupiti one koji su upravo glavni podstrekači propadanja parka odbacivanjem smeća, raznošenjem materijala....Ukoliko Vam je potrebna pomoć stojim Vam na raspolaganju...Majda Adlešić |
Gost |
#132012-02-04 12:25Hvala, pridružujem se i podržavam na sve načine! :-) |
#14 Re: Re: Re:2012-02-04 13:34Drago mi je sto ste se pridruzili :) imamla sam na planu da pisem Zavodu za zastitu spomenika kulture i to cu danas da uradim . Slazem se u svemu sa Vama i cilj mi je bio gradjanska inicijativa i pozivanje na drustvenu odgovornost . Mnogo bi lepse izgledalo kao ovaj park u centru, na kojem ste radili da nema tog korova i smeca tako da zalagacu se za to da se to ocisti a kad se to uradi dacu predlog nadleznima da se ponovo izgradi ograda a tamo gde treba samo zapuse rupe , jer zbog toga sto nema ograde mnogi tamo bacaju smece i ti delovi se ne obilaze , jer su neprohodni . |
Gost |
#16 Re: Re: Re: Re:2012-02-04 15:01#14: Elena Andrevska - Re: Re: Re: Draga Elena, upravo je to problem što oni koji treba da vode brigu to ne rade. Naravno da bi i taj parkić ispred ograde lepše izgledao, tu je potrebno malo rada. Dok su trajali javni radovi ekipa ljudi je dolazila i sredjivala, i bilo je dosta pristojno a sad niko neće da se zameri lokalnom komunalnom preduzeću i traži od njih da rade ono što im je u opisu posla!! Ako Vam treba pomoć slobodno se javite. Moja e-mail adresa je majda.adlesic@gmail.com. Pozdrav Majda |
Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)
2012-02-04 15:03- Date of removal: 2012-02-04
- Razlog uklanjanja:
#18 Re: Re: Re: Re: Re:2012-02-04 15:04Pa u tome i jeste stvar ja sam cistila koliko sam mogla a posle su poceli da me teraju tako da zato je ova inicijativa pozdrav |
|
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
4037 Kreirano: 2025-03-04
Ostavka gradonačelnika Subotice Stevana Bakića
1356 Kreirano: 2025-03-03
Peticija za ukidanje KMSZTS
650 Kreirano: 2025-03-07
Pravda za nastavnicu Mariju!
481 Kreirano: 2025-03-07
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
19107 Kreirano: 2025-02-17
Doživotna zabrana bavljenja politikom svima koji su se njom poslednjih 40 godina bavili
349 Kreirano: 2025-03-04
HAREM GIRLS ZA EVROVIZIJU
1688 Kreirano: 2025-03-01
UKIDANJE MALE MATURE ZA OSNOVCE I PRIJEMNOG ZA SREDNJOŠKOLCE 2025/26
753 Kreirano: 2025-02-26
Zahtev za HITNU smenu rukovodećeg kadra zoohigijene Pančevo
526 Kreirano: 2025-03-01
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
10336 Kreirano: 2023-09-30
Peticija za majke sa troje i vise dece za nacionalnu penziju 💪
18741 Kreirano: 2021-02-03
Zahtev za ostavku psihologa u osnovnoj skoli J.M.D. u Glozanu
196 Kreirano: 2025-03-06
ZA DANKU ILIĆ_SLUČAJ PRAVNIH NEREGULARNOSTI
194 Kreirano: 2025-03-05
Примедбе грађана са општине Вождовац на предложене измене плана изградње новог стамбено-пословног објекта између Нове Кумодрашке, Витановачке и улице Нова 1
104 Kreirano: 2025-03-06
ПОДРШКА СТУДЕНТСКОМ ЕДИКТУ
180 Kreirano: 2025-03-03
Tražimo podršku računovođa I privrednika za predloge RKS u cilju provođenja uspešne reforme vezano za vođene računovodstvenih I pdv evidencija I očuvanje Glavne knjige
858 Kreirano: 2025-02-10
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
1832 Kreirano: 2025-02-27
Kamere na semaforima Požega.
1114 Kreirano: 2025-02-26
Петиција подршке просветним радницима града Чачка
75 Kreirano: 2025-03-06
Inicijativa za opoziv poklona - slike Martina Jonaša "Stubovi života"
71 Kreirano: 2025-03-11