ПОНИШТЕЊЕ ЗАКОНА О СМАЊИВАЊУ ПЕНЗИЈА У СРБИЈИ

ПОНИШТЕЊЕ ЗАКОНА О СМАЊИВАЊУ ПЕНЗИЈА У СРБИЈИ / Saopštenja / PONISTENJE ZAKONA O SMANJENJU I NEUSKLADJIVANJU PENZIJA / Komentari

Gost

2016-08-24 20:07

Naravno, iako ne znam koja je to kriticna masa na koju bi reagovao ili imalo uticaja da se skloni ovaj unistitelj srpskog naroda, koji se krije pod maskom spasitelja. Prosto me je stid sto sam nemocna kao pojedinac da nesto ucinim, tako da me ova situacija podseca na stanje pre drugog svetskog rata u kome je vladalo opste beznadje, strah od hitlera( ko ce da se suprotstavi toj sili? Bilo je uobicajen sistem rezonovanja citavih naroda) ali zato rado potpisujem svaki apel da se ponisti ovaj zakon koji je protivustavan, anticivilizacijski i stetan, ne toliko zbog penzionera, koliko zbog usadjivanja svesti da mu ne mozemo nista jer je on kao dobio izbore i mandat. Mandat za sta? Za istrebljenje ? Uzas!

Gost

2016-08-25 06:54

Za svojih 63 godine života nikada nisam bio protiv nijedne Peticije. Od kada je došla ulična demokratija na vlast, sve otela, opljačkala i izneverila, sa državnim institucijama, nije nama vojnim penzionerima dala sledujuće po Ustavu i Zakonima od 2000.g.-2016.g. a što nas sleduje onda su se okolnosti promenile, barem kod mene! Država je čitav korpus Vojnih penzionera od 75.000 ljudi i žena penzionisala po Sili zakona, oterala u prevremene penzije i svake godine otimala od našeg rada i sledovanja, od naše dece i naših porodica. Ni jedno od 24 stečenih prava nisam iskoristio, a pored redovnog rada imao sam i 5400 časova prekovremenog rada koji nije nova vlast priznala. Imam 12 tužbi u zamrzivaču sudova od Vrhovnog suda do Upravnog suda, uz postupke koji se vode više od 8 godina i još ništa, a našta imamo svi pravo. Apsolutizam koji je totalitaran i protivustavan kao i protivZakonit, oteo mi je od novembra 2014.g.-kraja 2017.g. deo penzije i znatno mi je sa 25% odbitaka svakog meseca i ovih godina koristio pare, sa svim prinadležnostima u obračunu od vrednosti boda za osnovni obračun penzije do drugih prava u isplati Koeficijenta -3 od 2000-2007.g; Mali dug od 2004-2007.g. i 11,06% za koji vodim sudski postupak punih 8 godina! Moje nezadovoljstvo koje me dovodi do potpisivanja ove protivzakonite odluke Vučića, je i PLJAČKE RFPIO i prethodnika u obračunu penzija, ne po vrednosti boda koje definiše svake godine i meseca RFPIO, već najniža vrednost boda koja je samo poslednja 2 meseca obračuna poravnata, a da ima meseci kada su po zakonima sledovala Poravnanja i Povećanja koja su data a nisu obračunavana i isplaćivana. Tako sam ih nazvao-Moralni zakoni, a u stvari PLJAČKA penzionera! I ne samo to! Zato sam Protiv svog patriotističkog stava u stvari PROTIV PLJAČKAŠA koji su uništili i raskrčmili Srbiju i građane, ogoleli je do nudističkog profiterstva, te sam zato ZA UKIDANJE OVOG PROTIV USTAVNOG I PROTIV ZAKONITOG ZAKONA! U stvari protiv Vlati Pljačkaške sam svih koji su se izređali, a da ni jedan nije odgovarao za PLJAČKU~

Gost

2016-08-25 08:17

Neka ova peticija bude za sve vas penzionere. Ne samo za vojne. Da se zahteva da se smeni Krkobabic.

Gost

#4 Re:

2016-08-25 08:20

#1: -  

Tako je! Smonjio je i plate ljudima koji rade posebno. Penzije svih penzionera i vojnih i civilnih bez naseg odobrenja.

Gost

2016-08-25 17:39

Potpisala sam i imate moju punu podršku.
opljackan penzioner

2016-08-26 07:50

Ovaj selektivni reket na imovinu-penziju penzionera je cista pljacka. Svakog meseca mi iz dzepa uzima 7000 din . Treba istrajati i ukinuti tu njihovu pljacku.

Gost

2016-08-28 19:17

Pozvala sam prijatelje i neka nam je sa srecom pozdrav !!

Gost

2016-08-29 20:29

Postovani,
Potpisivanje peticije je usporeno. Verovatno smo potrosili kapacitet portala i fejzbuk stranica na kojima se peticija do sada prikazuje. Molim vas da svako razmisli na koji nacin da peticiju ucini dostupnom vecem broju gradjana Srbije. Uspesnost peticije sada zavisi od svih nas. Zalosno je da jedan drustveni problem kao sto je neustavno smanjivanje penzija ne nailazi na veci odjek u javnosti. Pokusajte da: obavestite vase prijatelje o peticiji, prosledite peticiju na emailove koje posedujete, postavite peticiju na sajtove i stranice koje su vama dostupne, ostavie peticiju na svom profilu. Proverite da li su vasi prijatelji potpisali peticiju. Zar da toliko peticija sa manje vaznim ciljevima imaju veci broj potpisnika. Aktuelna vlast prati i odziv za potpisivanje ove peticije i na osnovu toga procenjuje koliko je nezadovoljstvo gradjana donosenjem i primenom zakona o smanjivanju i neuskladjivanju penzija. Svako dobro vam zelim! S postovanjem, Jovan Tamburic

Gost

#9 Ponistenje zakona o smanjenju penzija

2016-08-30 05:32

Ne cudim se malom odazivu jer je procentualno mali broj penzionera u kategoriji pokradenih penzija. Vecina je, poput mene koja sam potpisala peticiju, pokradena  vec prilikom obracunavanja penzija. U mom slucaju,  sa 35,g, radnog staza i magistraturom prava, obracunali su mi 22.000din penziju. Tako da se ne cudim malom odazivu gradjana, koji su inace omamljeni farmama, obmanama i lazima velikog spasitelja, a umorni i tupi od bednog zivota i odsustva svake nade. Pozdrav Tanja

Gost

2016-08-31 08:49

OVAJ NAROD JE PO MENI OMADJIJAN.SORAJA I STANIJA SU NARODU PROBLEMATIKA BROJ JEDAN.PODRSKU SAM PODPISAO,ALI MOJE MISLJENJE JED DA BEZ RADIKALNOG PRITISKA NA VLAST NEMA NISTA.U SUPROTNOM FRIZIDERI CE BITI SVE PRAZNIJI !!!!
Јованка

2016-09-01 22:23

Тешко је од  мале пензије платити интернет па би требало размотрити друге начине сакупљања потписа (редови испред поште нпр)

Gost

#12 Glorije

2016-10-07 12:00

Prilicno sam ubedjen da je ova vlast na poslednjim izborima opstala upravo zahvaljujuci ovoj populaciji. Siguran sam za desetak kolega u mom uzem okruzenju koji su glasali za aktuelne. Cak su penzioneri i agitovali uoci izbora. Instruisani su majstorski aktuelnim stvarima oko zaposljenja i skolovanja dece(unuka), upis na zeljene visih skola, vracanja dela uzetih penzija, radikalnog povecanja penzija, prosirenje pozitivne liste lekova...i mnoge druge sarene laze. To je izgleda upalilo kod penzionera tradicionalno najdisciplinovanije kategorije glasaca.

E sada gospodo i drugovi kusajte. Prijatno vam bilo.

Gost

#13 Re: Glorije

2016-10-19 18:31