Peticija za osnivanje zakona "Aleksin zakon"
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija za osnivanje zakona "Aleksin zakon"
Gost |
#13762015-10-31 18:43Jer sam,pre svega,roditelj i covek.Samo se nadam da ce sve ovo imati dovoljno odjeka.Samo hrabro i napred. |
Gost |
#13772015-10-31 18:54Imam dva sina jedan ima 21god. a drugi 12god. Zivimo u surovom vremenu gde se roditelji bore da prezive i deci da obezbede materijalne stvari ali ne stizu da ih vaspitavaju. Jako me je potresla prica ovog decaka kao majku i roditelja kome su deca nesto najvrednije na svetu. Neka ih bar zakon zastiti. |
Gost |
#13782015-10-31 18:59Vec vise od 20 godina,kako ja znam,nasilje u osnovnim skolama u Srbiji sve vise uzima maha.Deca nam nisu sigurna i niko nista konkretno ne preduzima da se to zaustavi.I sama deca su agresivnija od ranijih generacija .Samo ako je neko dete drugacije,uspesnije ili se istice u odnosu na ostalu decu,vec ima problem.Konkretno moj unuk ima crni pojas u karateu.Deca iz skole ne veruju ili hoce da se uvere.Kako?Pa zna se!Mora da im to i dokaze tako sto mora nekoga da prebije.On to ne zeli ni u kom slucaju i prica im da svoje vestine sme da koristi samo u slucaju samoodbrane.Nasli su se nekoliko mangupcica koji su hteli da isprobaju njegove vestine.Morao je da se odbrani.Nije nikog mnogo povredio.Povredjena sujeta dece zove u pomoc stariju bracu i rodjake.Posto nastavnici nisu adekvatno reagovali prvi put a ovi veci napadaju dete van skolskog dvorista,dobijaju i oni po nosu.Moja cerka i unuk su pod stalnim stresom vec 3-4 godine.I nikom nista.Ja se bojim da mi neko dete ne ubije kad vec ne moze da ga prebije.Sva sreca za moju decu sto dolaze kod mene u Nemacku da zive. A sta da decom koja su dole.Nesto mora definitivno da se uradi po tom pitanju.HITNO!!! |
Gost |
#13792015-10-31 19:04Da se sve skole zovu "Skole bez nasilja"...da roditelji budu u potpunisti upuceni u to sta se u skoli dogadja. ZAUSTAVIMO MOBING U SKOLAMA ! JER U NJIMA JE BUDUCNOST SRBIJE" Zastitimo nasu decu zajednickim snagama, ne okrecite ledja vec reagujke..odmah , kako znste i umete! ZA "ALEKSIN ZAKON"!!!! |
Gost |
#13802015-10-31 19:19VEOMA MI JE VAŽNO,KAO RODITELJU, DA SE NA SVAKI NAČIN SMANJI NASILJE MEĐU MLADIMA A NAROČITO U ŠKOLAMA. |
Ita Novi Sad |
#1381 Re: корида2015-10-31 19:25Uz Vas sam u potpunosti, stop ciganskom teroru, pružimo otpor i nemoj mo se libiti da kažemo i pokažemo šta osećamo prema ciganima koji teroriš i koji se odmah ograđuju pozivanjem na zaštitu manjina.
|
Gost |
#13822015-10-31 19:30Potpisala sam peticiju iz razloga što mislim da ni jedno dete ne treba da trpi vršnjačko nasilje. Treba da se osvestimo i da preduzmemo konačno nešto u vezi toga, jer sve više je nasilja i u školama, a i oko nje. |
Gost |
#13832015-10-31 19:41Zbog nedostatka odgovornosti kao i svesti o nasilju. Veoma je vazno pojacati jedno i drugo , a to je moguce zakonskim aktima koji bi regulisali i drugaciji odnos prema maloletnim izgrednicima i mere preventive. |
Gost |
#13852015-10-31 19:51Zato što i moje dete i ceo njegov razred trpi zlostavljanje od strane romskog dečaka, ceo prvi razred i sada je sve nastavljeno u drugom i niko mu ništa ne može. Zaštićen je kao beli medved, a naša deca trpe i nemoćni smo i mi i oni, i učiteljica....Šta će da radi kad bude stariji, veliko pitanje. |
Gost |
#13862015-10-31 19:52mi smo lmali isti slucaj sa nasim sinom osnovnoj skoli.srecom saradnjom direktora slucaj je resen bez vecih komplikacija... |
Gost |
#13872015-10-31 19:54Treba kontrolisati svoju decu i biti sigurno da ih niko ne dira i da nikog ne diraju... Da se ne bi desavale nesrece... |
ogorčena i nemoćna |
#1388 Re: Re: корида2015-10-31 20:04#1381: Ita Novi Sad - Re: корида Eto ja nisam imala hrabrosti da napišem da moje dete i ceo razred teroriše ciganče, nego romsko dete. Znam ih vrlo dobro,imaju svoje naselje u blizini škole i ako neko dirne njihovo dete dodje cela cigamala da linčuje . A mi mučeni ćutimo, pričamo deci da se sklone,da im ni slučajno ne kažu cigani, mada se oni međusobno tako oslovljavaju i psuju. Teror je prava reč za ono što oni rade u školi u Mirijevu. Uprava slaba i misli da treba njih uvek da štiti(manjine i slične gluposti), dok oni našu decu nesmetano zlostavljaju. |
Gost |
#13892015-10-31 20:14Zato što se moraju zaustaviti bahate siledžije,a posebno dok su maloletni,jer ih je lako prepoznati,još dok su u vrtićima,a da ne pričamo o osnovnim i srednjim školama.Probajmo zakonom da se oslobodimo ovakvih,a ako ne uspemo tako,onda na silu ,odgovorimo silom.Ima nas normalnih koji bi se efikasno oslobodili retardiranih novokomponovanih ćelavaca,navijača i sličnih spodoba koji prete da zavladaju Srbijom.Sankcionišimo takve dok su još u školama,i vratimo normalnoj deci osmeh na lica. |
Gost |
#13902015-10-31 20:24Zbog sve dece koje vise nema,a koje su vrsnjaci oterali u smrt. |
Gost |
#1391 Aleksa Janković2015-10-31 20:32Hvala je malo, više od toga suvoparno i opširno. Sve što smo imali da kažemo rekli smo tada, prosvetnoj inspekciji, policiji, a onda na sudu, a onda Zaštitniku građana, a onda i unutrašnjoj kontroli MUP-a, a onda novinama...morali smo jer su nas umalo sprečili da do suda uopšte dođemo a samo smo hteli da dokažemo, a onda drugim novinama, trećim, televiziji....a onda posle tri godine opet televiziji, novinama...Dokazano, presuđeno, postupano,osuđeno....a oni svi i dalje na svojim radnim mestima, ne baš - malo se napredovalo ! A njega nema...bol se onaj neizdrživi svaki put vrati kad pričamo o tome, neka...to je sine u tvoje i za tvoje ime, to je sine za tvoje sestre, za svu decu i njihove roditelje, nastavnike... Hvala Vam dobri ljudi !
Dragana i Bojan, Aleksini roditelji |
Gost |
#13922015-10-31 20:42Potresena sam emisijom i sudbinm Aleksinom.Strašno je da škola dozvoli ovakvo maltretiranje dečaka.Suspendovati direktorku, psihologa,pedagoga razrednog starešinu i školski odbor. Ovo je sramota najblaže rečeno.Neka na duši nose grh svi koji su ćutali i zanemarivali Aleksinu agoniju.Što prer doneti zakon koji će biti rigorozan za roditelje delikvenata i prosvetara koji su odgovorni za nepreduzimanje adekvatnih mera. Katarina. |
Gost |
#13932015-10-31 20:48Zašto što sam slučajno u kg. u prisustvovao linču jedne porodice zbog saobrajćajke u cigan mali od strane roma. Ista priča 100 njih na bračni par sa detetom iz Požarevca. Ubiše boga u njima. Jedva smo ih spasili. Samo biju zavrat da ih ne vidiš kao hijene. Ja lično gledao. Dodje milicija i ništa. Bilo je to pre15.ak gog. Pamtim kao juče da je bilo. Setite se Danilovgrada? I silovanje devojčice? Oni su to svojski rešili |
Gost |
#13942015-10-31 20:49Zato sto se jedan mladi zivot ugasio, a nista nije preduzeto. Nezadovoljna sam ... |
Gost |
#13952015-10-31 20:57I sama sam bila žrtva vršnjačkog nasilja, žao mi je što skotove nisam tužila sudu. Možda na ovaj način nadoknađujem propušteno. |
Gost |
#13962015-10-31 21:17 Da bi se zaustavilo naselje kako u OS tako i u srednjim skolama |
Gost |
#13982015-10-31 21:31Svako ima pravo na zivot i treba ga ceniti i voleti. To sto se desava samo je odraz drustva u kome zivimo, gde su uzori nepoznati likovi iz rijaliti programa (starlete,kriminlci i ostali anonimusi), gde je najprodavanija knjiga na sajmu modne blogerke, da se zapitamo gde nam je svest, i ako tako razmisljamo nasilja ce biti i dalje. Menjajuci sebe , menjacemo i druge. |
Gost |
#13992015-10-31 21:37Svaki zakon koji bi mogao da smanji vršnjačko nasilje podržavam. |
|
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Слобода за Андреjа Гњота!
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
4141 Kreirano: 2025-03-04
Inicijativa za opoziv poklona - slike Martina Jonaša "Stubovi života"
1006 Kreirano: 2025-03-11
Peticija za ukidanje KMSZTS
740 Kreirano: 2025-03-07
UKIDANJE MALE MATURE ZA OSNOVCE I PRIJEMNOG ZA SREDNJOŠKOLCE 2025/26
1083 Kreirano: 2025-02-26
Pravda za nastavnicu Mariju!
486 Kreirano: 2025-03-07
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
19132 Kreirano: 2025-02-17
Ostavka gradonačelnika Subotice Stevana Bakića
1366 Kreirano: 2025-03-03
ZA DANKU ILIĆ_SLUČAJ PRAVNIH NEREGULARNOSTI
237 Kreirano: 2025-03-05
Zahtev za ostavku psihologa u osnovnoj skoli J.M.D. u Glozanu
229 Kreirano: 2025-03-06
Zahtev za HITNU smenu rukovodećeg kadra zoohigijene Pančevo
546 Kreirano: 2025-03-01
Peticija za majke sa troje i vise dece za nacionalnu penziju 💪
18759 Kreirano: 2021-02-03
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
10342 Kreirano: 2023-09-30
Примедбе грађана са општине Вождовац на предложене измене плана изградње новог стамбено-пословног објекта између Нове Кумодрашке, Витановачке и улице Нова 1
107 Kreirano: 2025-03-06
ИСПЛАТИТЕ ПЛАТЕ ПРОСВЕТАРИМА
95 Kreirano: 2025-03-11
Peticija za Uvođenje Školskih Ormarića: Olakšajmo Torbe, Sačuvajmo Kičme Naše Djece!
88 Kreirano: 2025-03-11
Петиција подршке просветним радницима града Чачка
77 Kreirano: 2025-03-06
Tražimo podršku računovođa I privrednika za predloge RKS u cilju provođenja uspešne reforme vezano za vođene računovodstvenih I pdv evidencija I očuvanje Glavne knjige
869 Kreirano: 2025-02-10
Proslava male mature u Osnovnoj školi "Aksentije Maksimović" Dolovo
50 Kreirano: 2025-03-11
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
1833 Kreirano: 2025-02-27
Dragan Rokvić – Predlog za naziv nove čitaonice Gradske biblioteke Subotica - Inicijativa građana
526 Kreirano: 2025-02-18