Otvoreno pismo ministru nauke

Quoted post

Posmatrač

#395 Opet o stilu #385...

2012-11-06 20:22

Verovatno bi trebalo da sudim o Vašem doprinosu nauci na osnovu izjave da ste u editorial boardu nekih evropskih časopisa, da se vaši mnogobrojni radovi nalaze u raznim bazama ili da ste konkurisali na mnogo mesta prilažući spisak tih radova...

Međutim, uveravaju me u suprotno - rečnik koji koristite (kao na portalu fudbalskih navijača), način izlaganja, tok misli ("plastični stil") i biseri tipa: "... Nadam se da je Žarko pametan čovek, a ako nije...", "... neka narod objavljuje i publikuje što više...", "... odvajanje nekoga od nečega i obrnuto...", "... ne pravi se pita od...", "... mi nemamo nadređene na našem fakultetu...", kao i rečenice koje uopšte ne razumem (ovu poslednju, na primer).

Rukovodim se i utiskom da niste pažljivo čitali ono što sam predlagao... Ili je ta površnost uobičajena za recenzente/članove boarda u vašoj struci/nauci?

Uzgred, navod da je neko izgubio mentorstvo ili zvanje zbog plagijata, a po anonimnoj prijavi, nije dokaz da se na tom fakultetu ponašaju po strogim etičkim pravilima, već ukazuje na činjenicu da prekršilac nije imao zaštitinike, a neko rešio da ga malo "disciplinuje"... Da li je na tom fakultetu baš svako muvanje sankcionisano? Iskreno?   

Zbog svega ovoga, nekako imam utisak da Vi i ja nismo dobri sagovornici u ovoj temi, pa Vam predlažem da uvažite tu jednostavnu činjenicu.

Odgovori

Gost

#396 Re: Opet o stilu #385...

2012-11-06 21:23:58

#395: Posmatrač - Opet o stilu #385...

Moguće je da nismo. Ipak ne mogu se oteti utisku da ste dosta propatili i da u Vašoj radnoj organizaciji nije sve potaman, te da radite po principu protekcije i disciplinovanja ljudi. MIslim da čovek sam pristaje ili ne pristaje da ga štite ili disciplinuju. A ja vas pitam šta se dobija uvažavanjem ove peticije, ali konkretno???

Gost

#397 Re: Opet o stilu #385...

2012-11-06 21:27:45

#395: Posmatrač - Opet o stilu #385...

Ccela peticija liči na naknadno dokazivanje loših đaka, pa da bi dokazali da nisu loši, oni naprave neka merila i kažu, ahaaa jesu ovo oštrija merila ali važe i za nas, ali mi smo super što smo ih napravili, baš smo super.

Objašnjenje: radovi prvih pet potpisanih u vezi sa ovom peticijom govore o tome da oni nisu kompetentni da pričaju o radovima jer ih nemaju, a kamo li o kvantifikovanju. Dakle radi se o lošim đacima. E sad kako da sebi daju na značaju? Naprave ideje o klasifikacijama i antiplagijatorstvu koje već postoje i žive. I sad mi ni nemamo radove ali smo jako super što smo ovo napravili ovu novu progresivnu stvar.

I onda ide samopotvrda: imam 1 dar, ali sam ja pošten! A ovaj ima 7 radova, uuuuuuuuu on je plagijator.