Ukidanje master studija kao uslova za rad u skolama

Quoted post

Gost

2014-02-20 22:20

Peticiju sam potpisala upravo iz razloga što sam razočarana našim školstvom.Kada sam upisivala fakultet upisala sam ono što sam volela i čime sam želela da se bavim u životu.Nisam protiv dobrog obrazovanja i usavršavanja u profesiji i naravno da želim da se usavršavam u tome.Profesorski poziv upravo i zahteva stalno usavršavanje.Naši programi su gotovo isti sa starim programima , ništa se tu nešto značajno nije promenilo.Tokom osnovnih studija imali smo dosta pedagoških predmeta i praksu u školi kroz koju smo i sami bili u obavezi da držimo časove i tokom kojih smo stavljani u situacije gde smo sami mogli da upotrebimo stečeno znanje tokom studija kako iz stručnih predmeta , tako i iz pedagoških predmeta.Da li onda mislite da smo nesposobni da sa četiri godine kako su isprva bile predviđene studije koje sam upisala nesposobni za pružanje kvalitetnog znanja u radu sa učenicima? Takođe, kako sam se sve više približavala završetku osnovnih studija stalno su menjali neke propise, da su nam na kraju propmenili i sam naziv smera, a onda su nam uz to rekli da ako želimo da radimo ono što smo upisali moramo još da završimo i master studije. Pitam se samo zašto nam uopšte i izdaju diplome sa kojima ne možemo ništa da radimo ?I naravno, niko te ne pita da li imas dovoljno novca za master ? Tu nije samo problem školarina, ali to je još godinu dana plaćanja kirije i troškova života , za sve nas koji nismo iz Beograda.

Odgovori

НиК нЕјМ

#334 Re:

2014-02-21 13:00:25

#332: - Из дана у дан се саблажњавам када читам ваше коментаре! Ти ваљда толико знаш да ниси студирала и завршила ОСНОВНЕ СТУДИЈЕ на факултету већ основне АКАДЕМСКЕ студије! Знам да би волели да имате завршене основне студије према старом Закону и да будете у рангу мастера према новом закону али НИСТЕ! Опете пишете о некаквим ''сличностима ваших нових програма'' тобоже са ''старим програмима''! Не ради се овде ни окаквим програмима него о ЗАКОНИМА! Из Старог закона проистичу вам одређена права а нека друга права проистичу из Новог закона! Да ли сте ви уопште имало нормални? Или ипак идете на варијанту да 100 пута поновљена лаж постаје истина!? Међутим има и нас који бринемо о таквима као што сте ви!