Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Gost

#3524 Re: Re: Re: Re:

2014-02-09 18:15

#3513: Solunski - Re: Re: Re:

Ako si time hteo da kazes da SKONUS na tome sto radi i oni sa kim rade,ako uopste nesto rade,moraju da se vode odlukom odbora,opet mislim da ih treba kontakirati da bi culi sta rade i da li uopste nesto rade.Ja sam ocekivao da cete biti u kontaktu sa SKONUS-om,jer oni su ti koji imaju kontakt sa senatom i rektoratom.Ne znam zasto je to problem s obzirom da bi im se vi obracali u ime 5000 studenata.

Odgovori

Solunski
Autor peticije

#3525 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-09 18:32:04

#3524: - Re: Re: Re: Re:

Njihove je stvar da li nešto rade ili ne rade. Mi idemo svojim putem, oni nek idu svojim. Ko pre stigne, znaće se za par meseci. Mi razgovaramo sa državom, mislim da nema merodavnije adrese od te. A posrednici i kvaziposrednici, delitelji mrvica i ini "dobrotvori" zaista nam nisu potrebni. I ne znam zašto pominjete tzv. senat(e) i rektorat(e), da se oni pitaju ne bismo dočekali ni septembar, a već bismo imali bolonjske indekse. Pozdravite Vi, kolega, naše kolege iz SKONUS-a i recite im da se ne brinu, naš brodić plovi mirnim vodama.

M

#3526 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-09 18:52:58

#3524: - Re: Re: Re: Re:

Evo, da vam ja kažem šta je bilo sa organizacijom SKONUS.

Na samom početku su pokretači imali sastanak i sa njima i sa advokaticom. SKONUS apsolutno nije bio upućen u stanje ''starih'' studenata i gde god su kasnije nešto zucnuli iznosili su pogreške. Dakle, neukost i neozbiljnost. Tek kasnije, kako se je ovde komentarisanje intenziviralo, kao i u komentarima medijskih članaka, su oni kupili znanje i tačne informacije. Ali i dalje je to bilo nekompletno i polutačno.

Previše puta su, prilikom davanja intervjua, sastanaka s ministarstvom i rektoratima, ponovili ono što nije naš zahtev i prelazak na ''Bolonju'' karakterisali kao sasvim prihvatljivo razrešenje. A ono bi usledilo i da njih uopšte nije bilo. Takvi neohrabrujući signali nam nisu bili potrebni. Da ne govorim o izjavama kako su bili poslali dopis ministarstvu povodom nas, nakon čega je TV Prva izvestila kako je iz ministarstva stigao odgovor da nikakav dopis nisu primili (mada, budući da ministar navodno nije primio ni našu peticiju, pored svih ostalih koji jesu, možda je došlo do ''zaturanja'' dopisa ili zataškavanja, da budemo sasvim načisto).

Epilog: da advokatica i mi nismo uradili sve što smo uradili - ne bismo sada bili u ovoj situaciji, da smo na pragu pozitivnog razrešenja po nas. Uostalom, em smo stigli do još viših instanci, em smo to uradili lakšim, ali ubedljivim putem. Njima su sa fakulteta i univerziteta mogli da obećaju svašta, a da ne učine ništa. Dobra volja se ne broji, ne kad vas zeznu na kraju. Ono što smo mi izdejstvovali jeste eventualna zakonska obavezanost univerziteta da postupi onako kako bi nama ištlo u korist. SKONUS to nije mogao da obezbedi.

Ne kažem da i dalje treba stvarati animozitet s ovom organizacijom, ali - mi ga nismo ni hteli, a ni započeli. To što su sada nedobrodošli u našim očima su sami izazvali. Ali, ko zna, možda će se nešto i promeniti. Videćemo kako će se situacija razvijati.

Samo znajte da su okosnica (ogromna većina) te studentske organizacije - ''bolonjci''. Samim tim što oni ne potpadaju pod ovaj zakon, što ih to ni ne dotiče, ih i sprečava da se potrude da sve reše u našu korist. Mi smo zato zanemareni. Svoje članove - funkcionere koji jesu ''stari'' studenti ni ne slušaju, zanemaruju njihov nastup i mišljenje. Zato što ih nije mnogo briga. A ne zato što NAS nije briga!