Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Majka TEREZA

#3343 ODGOVOR studentima EKONOMSKOG fakulteta u NIŠU

2014-02-06 15:18

Po meni, dokaz države u državi, autonomije-samovolje profesora i dekana, pravno neznanje, "osveta", krivično delo... ne znam dokle da nabrajam.
Čl.180 vašeg statuta predvidja da Savet fakulteta može da donosi odluku o visini školarine, pa pošto se ovom odlukom pozivaju na taj član, a ni pomena o školarini, već o nekakvim troškovima administrativnog postupka za produženje statusa studenta i to za jedan semestar, mislim da nikome i neće biti jasno šta su pisci-Savet, hteli da kažu, moja pretpostavka je, da ništa i ne kažu, samo da se dokopaju novca, ucenom, prevarom i zabludom (nikako drugačije ja ne mogu da razumem ovu odluku)i da "opipaju puls" i procene dokle su studenti sada rešeni da idu i istraju i u čemu sve.
I, zaista je za vas sada prelomni trenutak kada ćete videti da li ste jedinstveni i solidarni ili će doći do "pucanja", a onda će krenuti i drugi fakulteti na isti način. Zar ovo ne liči na nekakav "probni balon?"
Morate reagovati hitno i imate tri mogućnosti:
1. Odmah da odnesete ili pošaljete odluku Zaštitniku gradjana u Beogradu i tražite od njega da hitno reaguje;
2. Da se obratite ministru i tražite hitnu kontrolu-nadzor od strane prosvetne inspekcije, ali sumnjam da je ministar sve ovo i izazvao svojim nepromišljenim dopisima i izjavama po medijima unazad mesec dana, pa je fakultetima dao dobru ideju kako da zarade, pošto mediji pišu da su fakulteti finansijski ugroženi i ne znaju kako će nastaviti rad (u pitanju su državni fakulteti), ili su možda išli dotle da su se rektori univerziteta koji su imali sastanak sa ministrom pre našeg odbora 29.01.2014.g. sa ministrom dogovorili da ovako nešto urade?!
3. Da vam napišem krivičnu prijavu protiv članova Saveta koji su prisustvovali ovoj sednici 30.01.2014.g. i doneli jednu ovakvu nezakonitu odluku i pošaljem je Osnovnom tužilaštvu u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba šlužbenog položaja iz čl.359 KZ.
PRE NEKIH DVA SATA SAM NAPISALA VEOMA OPŠIRNO OBJAŠNJENJE U VEZI SA KOMENTARIMA KOJI SU USLEDILI NAKON MOG OBAVEŠTENJA DA ME JE KONTAKTIRAO KABINET PREDSEDNIKA RS I DA LI DA TRAŽIM SASTANAK KOD GOSPODINA VUČIĆA, ALI JE IZNENADA NESTALA STRUJA I MOJ KOMENTAR JE NESTAO, TAKO DA VIŠE NISAM U SITUACIJI DA SEDIM ISPRED KOMPJUTERA I PONOVO PIŠEM TOLIKI KOMENTAR, URADIĆU TO ILI VEČERAS, AKO MI BUDE BOLJE, ILI SUTRA, TAKO DA ĆETE IMATI DODATNO POJAŠNJENE I SAZNANJE KOJE NOVE AKCIJE SMO PREUZELI SA ORGANIZATORIMA, POLAKO PRELAZEĆI VEĆ NA PLAN "B", ZBOG ALARMANTNOSTI SITUACIJE KOJU IZAZIVAJU FAKULTETI I KAKO BI NEKIM STVARIMA STALI NA PUT.
MI NE MIRUJEMO, PUNI SMO IDEJA, OPTIMIZMA, SPREMNI NA OVAKVU ROVOVSKU BORBU I KAKO SU NAS PODCENILI, VRLO JE VEROVATNO DA ĆEMO MORATI I NA ULICU.
Uskoro se javljam, budite strpljivi i dozvolite mi da se malo odmorim, jer sam se mnogo istrošila oko tog pisanja kilometarskog komentara, a sve je propalo. No, kao što vidite ja se ne žalim, borac sam i optimista, imam snage da ustanem i ponovo "učim da hodam". Tako je bilo zadnjih mojih 30 godina života. "Padala sam, padala, padala ..." da bih uspela i pobedila i pošto me to nije ubilo, naravno da me je ojačalo i tu sam među vama i sa vama. Ja sam pored sebe imala svoje, sada, pokojne roditelje, koji su me "podizali" i učili sve do svoje smrti šta je život i da nemam vremena za reprize i plakanja, već iste sekunde, kod svakog problema i iznenadjenja, moram da iznalazim i prelazim na plan B,C,D... sve dok me jedan od njih ne dovede do moje pobede i zamisli. Vi, sada imate mene i molim vas, setite se uvek mojih reči, ne samo sada napisanih, nego i ranije, i ubedite sebe da u životu uvek postoji rešenje i izlaz samo ga moramo pronaći ili doći do onoga ko zna put do izlaza. Za podstrek i novu snagu držite pored sebe-u svojoj blizini sledeće 4 rečenice:
ŽIVOT JE IGRA-IGRAJ JE.
ŽIVOT JE SAN-OSTVARI GA.
ŽIVOT JE IZAZOV-SUSRETNI GA.
ŽIVOT JE BOG, A BOG JE LJUBAV-PODELI JE.

Odgovori

Gost

#3352 Re: ODGOVOR studentima EKONOMSKOG fakulteta u NIŠU

2014-02-06 15:53:19

#3343: Majka TEREZA - ODGOVOR studentima EKONOMSKOG fakulteta u NIŠU

Hvala Vam puno na odgovoru! Kolege sta cemo raditi? Izjasnite se, sta cemo i kako cemo, a nasa advokatica je tu da nam pomogne. Moramo biti slozni...

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2014-02-06 16:09:45