Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

gevara

#1264 Jos ovo

2014-01-18 12:49

Samo jedno zapazanje u vezi predate peticije,ako smo po starom zakonu o univerzitetu iz 1998.god u cl. 45 imali pravo da zavrsimo studije bez odredjivana roka,tj po uslovima kada smo zapoceli studije,a po novom tj sadasnjem zakonu o visokom obrazovanju postavljaju rok,zasto im dajemo rezervnu varijantu da nam daju produzenje od dve godine ,umesto da jednom steceno pravo nemoze da se oduzima.Ispada ,trazimo postovanje zakona,ali eto moze i malo da ga krsite, pa prihvaticemo i dve godine,tako da to vec spada u trgovinu.
Sad,ako je cilj samo dve godine ,pa trazimo vise,tj ono sto nam pripada,a ciljamo dve godine,onda u redu,meni cisto ostalo je 3 ispita,ovde sam iz solidarnosti,ali trebalo bi traziti steceno pravo po zakonu o univerzitetu,jer jednom steceno pravo ne moze se ukidati ili oduzimati retroaktivno,moze samo da se dobiju bolji uslovi, ne losiji,to zna svaki student 2. godine prava.

Odgovori

M

#1265 Re: Jos ovo

2014-01-18 13:02:53

#1264: gevara - Jos ovo

Od zahteva se ne odstupa!
Tražimo alternativnu varijantu zbog hitnosti, ne zato što kažemo: ''Možete malo i da kršite zakon, samo nam dajte produženje''. Ako ipak bude usvojen samo alternativni, potrudićemo se, iz petnih žila, da se proveri ustavnost, uradi izmena u sklopu primarnog zahteva itd.

I da odgovorim nekome od ranije - ta studentska organizacija, SKONUS, je bila najavljivala da će poslati dopis nadležnom ministarstvu o produženju roka, pa se i pisalo da su ga poslali, da bi u prilogu TV Prve bilo navedeno kako niko iz ministarstva nije dobio ništa od njih. Pored toga, apsolutno redovno su nastupali u smislu ''Eventualni prelazak na bolonjski sistem nije problem'', što znači da koriste taj argument iako mi NE STOJIMO iza toga. Kako im onda verovati?!