Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Gost

2014-01-18 09:59

Ministar nije ponudio apsolutno nista,vec samo ono sto postoji.Kakvi dodatni rokovi kada vec postoje svakog meseca,a da ne govorim o vannastavnim aktivnostima.Oni koji ce diplomirati do oktobra,diplomirace i bez ovih,zapravo nepostojecih olaksica.Polaze od toga da starih studenata nema mnogo,RTS je javio da na je BU od 86000 studenata svega 6000 starih i da je vecina neaktivna,zapravo odustala i da zbog preostalih, onih koji ne mogu da stignu da diplomiraju ne treba produzavati rok.Pokusavaju da nas uvuku u razgovore o uslovima prelaska na bolonju, tim pre sto su i studentske organizacije u svim istupima ostavljale prostor da je i to prihvatljivo, pa su to pisali cak i neki komentatori.Ako nismo uspeli da diplomiramo po nasim programima kako cemo po novim pri cemu se uvek spominje obaveza slusanja, a da ne govorim o prikupljanju nove literature i mozda najvaznijem ,novcu, koliki god bude.Meni licno su i ovih 4500 za obnovu semestra puno.Ma koliko mutili ovi iz studenski organizacija opet treba videti sa njima,jer se u medijima spominje da su poslale zahtev za produzenjem.I protesti bolonjaca su uspeli jer su uz sebe imali ove organizacije.Za nas su protesti sretstvo posle poslednjeg,kako zbog problema sa okupljanjem tako i zbog lose pozicije u javnosti kao lenstina.Mislim da nije kljucna masovnost vec sirina i da zato treba biti u stalnom kontaktu sa studentskim organizacijama,posebno da one ne stvore utisak da je za nas prihvatljiv i prelazak na bolonju,samo pod odredjenim uslovima, kao sto su cinili do sada.

Odgovori

Gost

#1258 Re:

2014-01-18 11:24:19

#1253: -

Je l' siguran/na da si dobro cuo/la za tih 6000 starih?Isti taj RTS je objavio da na svim univerzitetima ima oko 20 000 starih studenata,od toga 10 000 na beogradskom univerzitetu,najvise sa prava i ekonomije.

Bas naprotiv,mislim da je masovnost presudna cinjenica za nas,jer sto nas vise ima toliko ce nas oni ozbiljnije shvatiti!Pa to je i poenta ove peticije,zar ne?