Apel za preduzimanje mera za sprečavanje koruptivnog publikovanja

Quoted post

Crna krava

#29 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

2013-10-04 17:39

#27: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

Pa naravno da treba da postoje standardi i okviri i norme. Ali porblem je sto smo mi kao i sve do sada sto smo radili i ovo izopacili. Naucnici bi trebalo da su otvorenog duha i da im samo njihov moral bude vodilja a ne neki "petogodisnji plan". Problem je, opet ponavljam, da smo mi kao drustvo PROPALI NACISTO a nemamo i nikakvih moralnih normi. Kod nas na fakultetu su kriterijumi za doktoriranji i izbore u zvanja mozda i najstroziji na celom Beogradskom pasaluku ali i dalje ih to ne sprecava da biraju koga i kako oni hoce i da i dalje razvijaju depotizam do savrsenstva. Ne trabaju nama kriterijumi da bi ih upropastili i obesmislili nama treba da pocnemo da ozdravljamo moralno ako je to moguce

Odgovori

GOST

#36 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

2013-10-04 20:12:06

#29: Crna krava - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Za gosta 13 i post "Par pitanja.."

Da, moralno smo propali. To je fakat. To ide od porodice pa se preslikava na sve, a beda samo pojačava efekat. Ja mogu samo sebe i najbliže moralno da "poboljšavam", celo društvo teško. Ali baš o tome se i radi, meni je ispod svakog morala da se objavljuju radovi o distribuciji cveća u časopisu koji se zove Metalurgia i da je jedini kriterijum objavljivanja rada uplaćivanje 300 eura, što su i dokazala tri nastavnika sa FONa. Sprečavanje priznavanja ovakvih radova i njihovo poistovećivanje sa radovima koji imaju naučni doprinos je jedan od koraka za uvođenje reda. Naravno daleko od toga da će ruže cvetati svima nama ako se zabrane predatorski časopisi, ali je to makar jedan pozitivan korak.