Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!

Gost

/ #688

2012-02-20 12:25

Čitao sam dosta komentara, i želeo bih da dam svoje mišljenje na ovaj u najmanju ruku 'glupav' zakon..
Ne bih želeo uopšte da se obazirem na to da svi mi koji imamo 'opasnu rasu' znamo da su oni u stvari normalni psi kao i svi drugi... Nažalost, zbog možda manje od 1% pasa ovih rasa su se na 'crnoj listi' našli i 99% normalnih...
Imam samo par pitanja:
1. Da li su ljudi koji su doneli zakon svesni kolika je prosečna plata u Srbiji?
2. Možda grešim, porez na oružije je oko 2000 dinara, godišnje, jesam li ja lud ili pištolj ima samo jednu namenu? (problem je u tome, da je porez na oružje 30 hiljada godišnje, 99% ljudi bi vratilo svoje oružje policiji, a znaju da mi koji imamo pse, i gledamo na njih kao na članove porodice, naravno da ih nećemo uspavati zbog takse...)
3. Da li su razmišljali od testiranju vlasnika pasa svih rasa? Mislim da je pas onakav kakvim ga vlasnik napravi...
4. Hoće li Grad Beograd plaćati ovu taksu za sve lutalice koje se nalaze na ulici i u čoporima napdaju ljude? (ah da, pa to nisu opasne rase, oni samo malo ujedaju..)
5. Što se tiče termina 'opasna rasa' gospodo voleo bih da vas vidim u dvorištu sa jednim Kavkaskim ovčarom, Rotom, Dogom, Cane Corso ili nekim mastifom.. Ima tu još mnogo rasa koje nisu nimalo prijatne ukoliko se nađu u pogrešnim rukama...

Da zaključim priču, jesu ove rase opasne, kao i dosta drugih ukoliko se ne odgajaju u normalnim uslovima.. Smanjite taksu ukoliko želite da je ljudi plate, testirajte vlasnike pasa zajedno sa psima... Ne postoji bezveze izreka kakav gazda, takav pas... A do tad od mene nećete videti ni dinara, moraćete da smislite neki drugi 'genijalan' plan za punjenje vaših džepova.

Srdačan pozdrav!
Ponosni vlasnik 'opasne rase'