Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!

Gost

/ #434

2011-12-08 21:26

Kao prvo pas nema brnjicu, vec njusku. Te s toga, psu moze da se stavi korpa na njusku, a ne brnjica!
Naravno da sam protiv ovakve vrste Odluke, jer ni jedan pas nije agresivan, vec postoje samo agresivni vlasnici. Bila sam vlasnik predivnog pit bula, zenke, koja je zivela 12 godina. Nikada ni na koga nije zalajal, a taman posla da je ujela nekog. Ljude, decu, pse je obozavala. Zasto? Zato sto sam ja normalna i zato sto je bila tako naucena i negovana, u ljubavi kako sa ukucanima tako i sa potpunim strancima. Molim nadlezne da ovim vidom naplate takse ne prave i ovako vec veliki problem napustenih pasa od neodgovornih vlasnika. Narod nema novca, te ce tako nemocni biti prinudjeni da pse pustaju na ulice. Licno, ne bojim se nijednog psa, ali agresivan pas moze biti i pekinezer i pudlica, isto kao i doga i rotvajler, iz razloga sto ga je u tom slucaju takvim napravio njihov vlasnik! Zasto osudjujete pse?! Pas, bio on sarplaninac ili civava, ukoliko je naucen da ujede i napadne - to ce i uraditi. Sam nije mogao da nauci - neko ga je to dobro izdresirao. Zasto niste uveli kazne za Rome koji natovare jadne konje??? Gladne, grbave i izmucene??? Gledate ih svakodnevno i ne reagujete! Njima treba naplatiti kaznu za zlostavljanje zivotinja! Njihova dvorista treba obici da vidite u kakvim uslovima zive ti konji, i njihovi psi koji su danima na lancima, gladni i iznemogli. Skolujte bolje ljude da budu Policija koja pomaze zivotinjama bolje nego sto saljete komunalnu policiju da uzima narodu hleb iz usta koji danima i po suncu i po hladnoci sede na ulici prodajuci gace i carape!!! Takva policija treba da bude Policija za spasavanje zivotinja, a ne za teranje jadnog i napacenog naroda koji zaradjuje za hleb tako sto se smrzava na ulici.
Molim da se ovaj komentar objavi, jer smatram da ima mnogo ljudi koji misle i razmisljaju kao ja. Hvala puno, i ostajem u nadi da ce se ukinuti takse za vlasnike opasnih pasa (takvih pasa koji zaista ne postoje, vec postoje takvi (ne) ljudi). Te isto tako smatram da ne bi bilo lose uz seksualno vaspitanje koje deca povremeno imaju u skoli, odrzati im i po neki cas kako se treba ponasati prema zivotinjama. Hvala na razumevanju, nadam se da ce ovih mojih par reci imati uticaja na razum ljudi.