bodovi iz osnovne muzicke skole za upis u srednju

dete od 13 godina

/ #51 ....uzas

2018-06-30 11:47

kakvi ljudi boze.... DETE SAM KOJE IDE U NIZU MUZICKU SKOLU I SADA CU VAM MALO POJASNITI SITUACIJU. kao sto vec znate niza muzicka skola traje 6 godina(duvaci 4) napor koji se ulaze u to obrazovanje veci je od osnovnog obrazovanja... Mi koji smo u toj skoli znamo cega smo se sve odrekli,koliko dnevni smo vezbali,provodili sate na casovima i ulagali vise truda nego za osnovnu skolu. evo iz mog primera muzicka skola mi je dosta udaljena od kuce i put do nje mi potrosi oko 40min-1h.. jos pauze izmedju casova i casovi sve ukupno oduzmu 4-5h. a posle toga jurim u osnovnu za koju nista nisam ucila niti pripremila zbog manjka vremena. domaci pisem u autobusu koji se skoro raspada ponekad i pokvari i dodatno uzima vreme. a kad stignes iz osnovne u kojoj pokusavas nesto da naucis i sutra mozda imas pismeni iz matematike ti moras da vezbas klavir za interni cas ili ispit i ucis solfedjo za kontrolni koji ima tezinu pismenog iz matematike. za to vreme tvoje drustvo je napolju i ljuti se sto ne ides sa njima ali ti radis ono sto volis. i vi onda kazete da je jedno takmicenje iz geografije na kom odes par puta na dodatnu(ne kazem ja i to je tesko) bitnije od muzickog osnovnog obrazovanja u kom imas i ocene i nastupe,ponekad i takmicenja. ONAJ KO NIJE ZAVRSIO OVU SKOLU(ILI NEKU DRUGU UMETNICKU) NEMA PRAVO GLASA O OVOJ TEMI!