Peticija da novi most u Beogadu bude "Most Milice Rakić"

Mario

/ #397 Dajte ljudi dozovite se pameti

2011-10-15 21:39

Stoji da mostovi spajaju ljude, ali mene ovakvi glupi predlozi užasavaju i udaljavaju od ljudi koji me okružuju. Ajde, razumem da je bol roditelja nemerljiv i da oni žele neki vid "kompenzacije" (nemoj da ko misli na materijalnu, jer ja ne mislim) za pretrpljni gubitak, ali je činjenica da vam dete ne može ništa vratiti.

Nažalost, Milica nije ni prva ni poslednja žrtva tog bombardovanja, niti je ona svojom pogibijom zadužila zemlju, niti je to uradila svojim radom i delom, te stoga nazvati most baš po njoj, a ne po nekom drugom detetu čija je majka ostala u crniji je izrazito sebično i plitko.

Zato je praksa da se važni objekti i delovi infrastrukture nazivaju po ljudima koji su na neki način zadužili zemlju i narod, a vi izvinite, ali je vaše dete bilo kolateralna šteta i što pre to prihvatite, pre ćete nastaviti dalje. Mislim, do sada je trebalo to već da prihvatite, da se ne uzdate da država i ovaj narod treba da pamti vaše dete, samo zato što je imalo 3 godine kada je poginulo, ni krivo ni dužno. Ponavljam, niti je prvo, niti poslednje. Nažalost.