Majci troje dece plata iz budzeta

Gost

/ #567

2016-02-27 11:09

Ja sam licno otac troje dece. A i da nisam otac troje dece opet bih potpisao peticiju jer su godisnji podaci o odnosu mortaliteta i nataliteta u Srbiji uzasavajuci. Jako tesko se zivi i verujem da se mnogi mladi ljudi plase da se ostvare kao roditelji zbog ekonomske situacije i opste nemastine. Ja licno kada sam prosirivao porodicu nisam mnogo razmisljao o tome kako cu prehraniti svu tu decu jer da sam rasmisljao danas mozda ne bih imao ni jedno dete. Zivot jako brzo prodje, zene treba da radjaju kad im je vreme bez obzira da li ce drzava izdvojiti novac iz budzeta ili ne. Nas cuveni pesnik Ljubivoje Rsumovic je jednom prilikom rekao:"Uvek se nadje tetka,strina, baba,deda da pripomognu u odgajanju deteta."Valjalo bi da drzava kao i svugde u normalnim drzavama brine o svjoj populaciji. Bilo bi lepo kada bi drzava nasla neke pare u budzetu za majke sa troje dece. Verujem da bi to u buducnosti uticalo na povecanje nataliteta u ovoj zemlji i dalo majkama neku sigurnost da mogu da prehrane svoju decu i da ih normalno odgajaju. Zato podrzavam ovu peticiju svim srcem i idemo do pobede!!!