POTPISI STUDENATA PO STAROM PROGRAMU KOJIMA JE POTREBNO PRODUŽENJE STUDIRANJA

Gost

/ #287

2015-12-28 14:39

Meni nikako nije jasni zasto je problem da i dalje polazemo po starom?Lepo prijavis ispit,udjes u kabinet,kazes profesoru da polazes po starom tj. da da ces upravo polagati sva cetiri dela odjednom i to je to.Polozis ,profesor ti upise ocenu u plavi indeks a ne crveni.Posle polozenih ispita dobijes diplomu i kraj.Komplikovanije je da se prebacujemo na bolonju,dok oni nama izracunaju,dodaju,izbace,a joj...a mi jos stariji od 30 godina pa moramo da sedimo u klupicama i plus to jos da platimo sedmostruko vecu cenu i novcanu i psiholosku...NISMO MAZOHISTI,drage kolege,ionako se vec dovoljno mucimo u ovoj drzavi,stedimo,borimo se,nemamo osnovna sredstva za zivot,a plus to samo zelimo da diplomiramo kako smo poceli.Da li je to luksuz ili nase osnovno PRAVO???Koliko sam primetila profesorima nije tesko da nas pitaju po starom,neki cak imaju vise razumevanja za nas nego za bolonjce jer su i oni studirali po starom i shvataju pritisak.Smeta jedino ministrima.Zasto?Koje komplikacije mi to donosimo osim sto polazemo sve delove zajedno?U ovoj drzavi koja vene student mora i da radi i da studira,a cim radi nema vremena da ide na predavanja pa jos moramo da polazemo petosemestralne ispite u jednom roku.Neki od nas su morali da rade i da uce,jer da bi smo ucili moramo da jedemo nesto pre toga tj. da zaradjujemo pare za osnovne zivotne potrebe.Kolege samo vi nastavite da se borite mora uspeti,a ako ne uspe JASNO VAM JE DA ONDA OVO ZNACI RAT posle 30.9. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)