SRBIJA PROTIV RIJALITI PROGRAMA (re-aktivirana peticija)

Gost

/ #11398

2015-09-10 16:18

Jedini interes, spakovan u dobar marketing, je novac, kao sredstvo pomocu koga se moze obezbediti sve. Druge vrednosti vise ne postoje. Ne zivimo mi u liberalnom kapitalizmu, vec smo se vratili mnogo, dalje u robovlasnicko drustvo. Covekovu svest treba bombardovati sa sto vise besmislenih informacija, kako bi, cak i ako poseduje neki sitem vrednosti, isti izgubio i postao naizlecivi zavisnik od razlicitih medijskih dogadjaja, koji mu pruzaju jeftinu mogucnost, da utrosi slobodno vreme, zaboravi na sopstvene probleme i postane transmisija, bez ikakvog kritickog stava, o onome sto gleda. Sve navedene rijalitije, kao i neke koji nisu navedeni, poput "Trenutka istine", "Menjam zenu" i slicne, sam jednom-dvaput, kad sam shvatio da skoro svi, u mom okruzenju to rade, ali retko ko priznaje da to radi Upravo u tome i jeste sustina problema, postali su zavisni od navedenih emisija, ali to ne zele da priznaju. A ja sam gledao, toliko koliko sam gledao, da bih imao svoj stav, a ne da mi ga namece neko, kome je to posao.