Peticija za ukidanje veronauke u skolama

aaaa

/ #292

2011-09-15 16:38

Kao prvo volela bih da napomenem da veronauku u skolama ne predaju popovi vec ljudi koji su za to strucni.Takodje me interesuje da li ste nekada prisustvovali gradjanskom vaspitanju?E pa to su prave budalastine.U mojoj skoli na tim casovima(koji je hvala Bogu bilo jako retko,bas zbog te "odgovornosti" i ostalih stvari koje ih ti nastavnici uce)su isli po VC-ima u skoli i predlagali sta teba u njima da se popravlja,kao i da skupljaju smece u parku kako bi ocistili prirodu.Mislim da su casovi u skoli predvidjeni za ucenje a ne takve gluposti.Takodje,mislim da je veronauka veoma korisna u skoli jer se ucimo nasoj religiji,i koliko ja znam ovo je pravoslavna drzava a pripadnici ostlih religija imaju pravu da porazgovaraju sa direktorom i ako su druge vere budu iskljuceni sa oba casa i idu na casove za drugu veroispovest kao sto je primer bio u mom razredu.Takodje bih dodala da tako mozemo reci i da treba da ukinemo srpski jezik posto nisu svi ovde u Srbiji srpske nacionalnosti nego ima i Madjara,Hrvata,Bosanaca... koji idu u srpske razrede.Ateisti obicno kazu da ne veruju u nesto dok ne vide,pa tako naravno ni u Boga.E sad bi ih pitala ja jedno pitanje.Jer imate vi pamet? E pa ne verujem dok je ne vidim!