Ukidanje master studija kao uslova za rad u skolama

NiK nEjM

/ #412 Re: Re: Re: fizicar

2014-06-01 08:18

#407: Nena - Re: Re: fizicar

Gospođice draga,

fakultet nema upravnika nego dekana. Objasnio sam ti već ranije razlike između dilomiranih po ''Bologni'' i DIPLOMIRANIH pre 2005 godine i ne bih ponovo. Ja sam ti objasnio sve u karikaturi jer to i jeste. Pročitaj i sve moje ranije komentare i biće ti jasnijie. To što pominješ 41 ispit to je žalosno jer je Bolonja predvidela manji broj ispita ali prof. dr. sc su to smislili da bude tezgica za njih i vi tu niste ni bitni. Barem 10 ispita bi trebali da imate manje! Pisao sam i o tome da na istim fakultetima u Srbiji nisu isti predmeti! Nema šanse da se iz KG npr sa farmacije, medicine ili neke strukovne škole lagano prebaciš u BG, NS, NI (ili obrnuto) i nastaviš školovanje. Razlike u ispitima su skoro kao da studiraš u drugoj državi! Svaka visoko školska ustanova je za sebe i po sebi i pravi predmete spram svoga kadra! To nema veze sa mozgom ali vi se ne bunite, roditelji se ne bune, stručna javnost se ne buni, ministarsvo se ne buni (jer i mučenici iz ministarstva i vlade) drže neke tezgice i tako u ''beskarajon''!