STOP koncertu cece na novosadskoj tvrdjavi

Mandušića U Vuka

/ #698 "Vaša" ali ne i Naša muzika

2014-05-22 10:41

Vidim da se većina onih kojima smeta peticija protiv-U-cecinog nastupa na Tvrđavi,argumentuju svoje nezadovoljstvo time kako eto "Nama" ne smeta Exit i Hrvatski pevači-pevačice na tamburica Festu, ali nam smeta "NAŠA-DOMAAĆA-Muzika",To što Ceca trambulja, ima veze sa "Našim" koliko i Sulejman Veličanstveni(kojega ste siguran sam, prosto obožavali da gledate na TV uveličavajućim staklima)Cecino trambuljanje, je najgora pomija, ENGLESKo/Američke pop muzike, Tursko-Grčkog Pop-a i autentičnog Sound-a Ibarske Magistrale(ili vam 1000% iskvarenog Turskog etna) "Imaš temperaturu a izlaziš naapolje" (kao odgovor gospoji , koju boli dupe da li je neki pijani englez čuo za Novi Sad). Da sumiram, Osim što peva na Srpskom Jeziku, njena Muzika nema jedan jedini BOZON(najmanja poznata čestica u Univerzumu)Nečega što bi se moglo povezati sa "Izvornom Srpskom"Muzikom, koja kao takva ako je i postojala , odavno(od invazije turaka) Više ne postoji osim u retkim tragovima, kao zvuk Pastirskih dipli, i Poznatoga zvuka Gusli,(ništa loše ne mislim o diplama, Gusle već spadaju u red ultra arhaičnih , a-harmonijskih instrumenata, koji su imali svoju preciznu ulogu, da pojačavaju dramaturggiju i patos srpsko-crnogorskoga epskog deseterca, a ne kao Instrument sam za sebe)Ceca se u svom muziciranju ne oslanja , ni na jedan od spomenutih izvornih zvukova...zato Gospodo-Drugovi i Gospođe-Drugarice, Nemojte se pozivati na "Tradicionalne Vrednosti" "Naša"(možda vaša, ali ne i Naša) Muzika i ostale mitološke-legende A.k.A BAJKE, ili što bi kamerad Putin rek'o Skaske su samo to BAJKE.