Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

jedan od solunaca

/ #3472 Re:

2014-02-07 18:12

#3470: gost -

Mislim da bi bilo dobro da ste se pre nego što ste ostavili komentar koji jeste bar malo informisali o pitanju o kojem se na ovim stranicama itekako pisalo.

Svesna sam da sada već ima i previše komentara u vezi sa ovim i sličnim pitanjem...ali da ja pitam vas nešto, zašto nas naši "cenjeni" fakulteti nisu prebacili na Bolonju i bolonjiski sistem studoranja odmah nakon što je ona zaživela?

Da li ste se nekada to zapitali?

I šta je to "molim vas ispit, dva"? Zbog "ispita, dva" ja sam apsovent ako uopšte sebe mogu tako da zovem već punih 5 godina!!!Da li ste informisani koliko košta to "prebacivanje" na novi sistem? Da li znate da vam se svakako neki ispiti koje ste polagali po starom programu ne bi priznali, a da bi vam se svakako neki "novi" dodali i da je to uvek, ali uvek tako. To je isto kao kad je davnih dana na fakultetima dolazilo do "smene"profesora pa kad ode neki profesor sa fakulteta, obično u penziju , a zameni ga neki drugi, taj drugi je uvek "dodavao" gradivo iz jednog predmeta, nikad ga nije smanjivao.

Zar stvarno mislite da bi po bolonjskom načinu studiranja i dalje imali "ispit, dva" do kraja?

I na kraju ključni momenat, po starom programu imate i rang mastera, po novom to nemate. Samim tim ako biste zaista da se bavite strukom (kao npr. filološki fakultet-profesori, da bi radili u školi moraju obavezno imati master), po starom progaramu imamo rang mastera. Po novom programu ga nemamo, a da bi ga stekli "opet" moramo za njega da platimo kako bi ga pohađali!

Da li je potrebno da nastavim da nabrajam retorička pitanja i smišljam novu pesmu ili su vam možda sada ipak neke stvari jasnije?