Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

/ #3338 Re: Re:

2014-02-06 15:02

#3329: - Re:

Potpuno se slazem sa ovim, uvek pronadju nacina za uzimanje novca, ja cu sada da iznesem svoje misljenje, mada sam svesna  da mogu biti prozivana u narednim komentarima, samo cu reci da zelim biti konstruktivna i zelim da uspemo u produzenju ovog roka,naime citala sam peticiju  posebno deo o obrazlozenju neustavnosti Zakona o visokom obrazovanju i pozivanjem na Zakon o Univerzitetima iz 2002 god, meni se cini da je advokatica u pravu ako gledamo samo clan 45 stav 1. a nas  u takvom statusu nema, a zanemarimo stav2 istog clana, a posebno clan 50, stav4 i 5, npr. student upisan 2004 godine, redovnim studiranjem je odslusao bas sve po nastavnom planu i programu po kojima je zapoceo studije, to je clan 45 stav 1 niko mu nije mogao promeniti nastavni plan, to je u ovom primeru do 2008 + apsolventski 6 meseci, mart 2009 i imao je prava da po istom nastavnom planu i programu bude jos dve godine po isteku apsolventskog staza,u ovom slucaju do 2011 godine, dalje mu taj Zakon o univerzitetu ne garantuje ostanak na istom nastavnom planu i programu, sto znaci da je mogao da nastavi po bolonji  ali nam je Zakonom o visokom obrazovanju iz 2005 prolongiran rok uz vise izmena istog, sto se tice prvog teksta zakona on se automatski naslanjao na istek ovog roka od 2 godine po zakonu o univerzitetu, pa je posle rok pomeren vec jednom, mislim sa 2012 ,na 2014 godinu, cudno zvuci ali nam ovaj zakon iz 2005 dao vise prava od zakona iz 2002 godine u smislu duzine studiranja po starom,tako da se tesko moze pricati o neustavnosti. Ne zelim da pametujem i dovodim u pitanje neciji integritet i jos manje stucnost, smatram da ne skodi ako iznesem svoje misljenje.