Ukidanje master studija kao uslova za rad u skolama

KO

/ #318 Los rad ministarstva prosvete

2014-02-04 19:40

Kao neko ko je zavrsio osnovne akademske studije i stekao zvanje Diplomirani profesor... bez prava na rad, jer nemam zavrsen master, obracala sam se na vise mesta kako bih dobila pojasnjenje i ukazala na problem koji je nastao uvodjenjem ovog katastrofalno loseg zakona. Studije sam upisala kao prva generacija koja studira po bolonji i osim uvodjenja broja bodova za svaki predmet i obaveze zavrsavanja godine u roku nikakve druge razlike u nacinu predavanja i polaganja ispita nije bilo izmedju nas i predhodnih generacija. Stavise nakon zavrsetka studija i diplomiranja uredno sam dobila od ministarstva dopis u kojem me obavestavaju o nacinu i obavezi vracanja studentskog kredita, tako da sad imam zvanje koje se ne priznaje, nemam posao, majka vraca kredit od bednih 14.000 dinara koje dobija kao nadoknadu iz NSZ jer je nakon 30 godina staza ostala bez posla, Stavise, znam neke moje kolege koje su zavrsile master na medicinskom,menadzmentu i mnogim drugim fakultetima zbog toga sto je cena upisa mastera bila mnogo niza i broj ispita manji nego na fakultetu koji smo zavrsili. Pa koja je svrha mastera ako neko ko je diplomirani profesor... zavrsi master na medicinskom ili nekom drugom fakultetu koji nema veze sa strukom a priznat mu je i sad moze i radi kao profesor.