Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

/ #3014 Re: Re: Odgovor postdiplomcima od adv.Lidije

2014-02-03 23:46

#3000: Konfuzna - Re: Odgovor postdiplomcima od adv.Lidije

Koliko sam ja shvatila advokatica Lidija uopste nema nikakvih naznaka da predlog nece proci, vec samo govori o jos jednoj opciji za razmisljanje, a to je da idemo preko Ustavnog suda, tj prvo zastitinika prava gradjana Sase Jankovic, odnosno, kao sto je i objasnila, dva koloseka, istovremeno.

Sto se mene licno tice ja sam za. Ne bih zelela ni da pomislim da skupstina odluci nesto sto nije u nasu korist, jer ja iskreno ni produzetak od dve godine ne smatram kao fer, jer mislim da je jedino fer nas primaran zahtev koji kaze DA IMAMO PRAVO DA ZAVRSIMO STUDIJE ISKLJUCIVO PREMA STATUTU PO KOJEM SMO I UPISALI STUDIJE. Ne bih zelela ni da pomisljam na Bolonju, ni sad, ni za dve godine.

Naime, ja studiram na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Upisala sam studije prema jednom statutu  i desilo mi se da sam zbog toga sto sam dva puta obnovila trecu godinu presla na jedan drugi statut koji, naravno, uopste nije isti kao i ovaj  po kojem sam upisala.  Jos uvek nisam zavrsila studije  upravo zbog toga i svim mojim kolegama koji su  bili u istoj poziciji kao i ja minimum je trebalo dve godine tapkanja u mestu da bi shvatili sta se od njih ocekuje na tom statutu ( novi ispiti, drugaciji nacin ispitivanja, drugi profesori..). Ukratko, znam sta znaci prelazak na drugi statut i koliko je to bio sok za sve nas. Zato ne bi zelela da mi se to ikad ponovi. Ponavljam, to je znatno svima nama usporilo studije, i zato mnogi jos uvek sa tim imaju problem. Naravno podrazumeva se uz sve ostale zivotne probleme, posao, egzistencija...

Tek sada, kada je pokrenuta ova peticija ja sam shvatila da je i tadasnja odluka Filozofskog fakulteta (tadasnjeg dekanata) bila neustavna, da sam to tada znala sigurno je da to nikada ne bih dozvolila i da bih se bunila, ali sta je bilo tada bilo je i sada ja tu odluku ne mogu da promenim.

Zato sam ja "za" ovaj predlog.