Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

/ #2974

2014-02-03 14:09

Fakultet sam upisala 1987.god.Do 1991/92 godine upisala sam 4.godinu istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.Tada su poceli ratovi ,protesti,sankcije. Deset godina nisam studirala(mada sam uplacivala svake godine skolarinu).Apsolvirala sam 1999/00 godine,a prebacena sam na novi statut 2002.god,od kada sam postapsolvent.Prosek ocena mi je 9.Ispiti su obimni,sa dosta literature,neke ispite sam spremala po godinu dana(pojedinacno).Bilo je tu svega,moje zdravstveno stanje,smrt u porodici,materjalni problemi,gubitakkontakata na fakultetu,polaganje novih-dodatih ispita. Ostalo mi je jos 3 ispita i diplomski koje sigurno ne mogu da polozim do kraja septembra 2014.god. Mogu poloziti 1 ili 2 ispita ali ne sve.Mnogo truda sam ulozila,poslednji ispiti su mi sa najvisim ocenama(kao i prvi ispiti uostalom).Volela bih da zavrsim po programu iz 2002.godine, to nije po bolonjskom programu,ali su to obimni ispiti koji se polazu usmeno i u celini,sa obaveznom literaturom koja je i po starom i po novom programu,na stranom jeziku.Cesto nam (onima koji su postapsolventi)kazu da je nama teze nego studentima koji su na bolonji.