Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

BIBI

/ #2515 MOLBA

2014-01-30 19:47

Molim moje kolege večite kao i najbolju advokaticu za savet. Posle dosta godina sam obnovila godinu na pravnom u beogradu, nisam znala šta se dešava oko večitih studenata jer sam imala obaveza oko dece i posla. Deca su malo porasla pa sam rešila da se angažujem oko fakulteta, da probam da bar stepenujem. Elem, da ne dužim kad sam došla da obnovim godinu rekli su mi da su me prebacili na Bolonju jer nemam vremena da završim fakultet zbog isteka roka, napominjem da ja nisam tražila prelazak i da nisam ništa potpisala. Kad sam dala zaostale ispite i upisivala sledeću godinu opet su mi rekli da je za mene bolje da ostanem na Bolonji dok se ne vidi šta će biti sa produžetkom za studiranje. Ja sam sad na Bolonji ne znam ni sama zašto, o jadu se zabavih dajući ispite bo Bolonji i razmišljajući kako sad da se vratim na status od pre Bolonje i kada da to uradim.
Moje pitanje je da li imam pravo da tražim da me vrate na moj status i da li oni mogu to da mi naplate s obzirom da su me samoinicijativno prebacili na Bolonju i kad bi bilo najbolje da to uradim.

Hvala svim kolegama koji budu imali vremena da pročitaju moju molbu i posavetuju me.

Jedna zabrinuta večita studentkinja.

P.S. Naravno da sam potpisala peticiju kao večiti student sa punim imenom i prezimenom, sa željom da svi zajedno istrajemo i zahvalnošću pokretačima peticije koji su mi dali nadu!!!