Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Profesor biologije i hemije

/ #1259

2014-01-18 11:38

Sve je to mnogo komplikovanije od dodavanja novih I priznavanja starih ispita. Ja sam na Bioloskom fakultetu u Beogradu, apsolvent sa 4 ispita do kraja, smer Diplomirani professor biologije i hemije. Pola ispita, predavanja, vezbi, polaganja imam kod biologa na Bioloskom fakultetu, a pola kod hemicara na Hemijskom fakultetu. Smer je ukinut od pre nekoliko godina zbog jako male prolaznosti i obimnog gradiva 2 prirodne nauke koje je sabijeno u 4 godine. Sada svaki od ova dva fakulteta ima svoj smer, Profesor biologije na Bioloskom i Profesor hemije na Hemijskom fakultetu. I sta je sa nama ako ne daj Boze budemo morali na Bolonju? Nije to par ispita. Morao bih znaci da upisem 2 fakulteta i da na svakom krenem od druge godine jer hemicari nemaju bioloske predmete, a biolozi nemaju toliko hemije. Haos su napravili u obrazovnom sistemu ti nesposobni strucnjaci za reformu koji zive u svom nerealnom svetu gde je sve idealno, a pojma nemaju sta se desava po skolama, fakultetima jer nisu ni dan proveli u nastavi, praksi na terenu.