Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Majka TEREZA

/ #515 Re:

2013-12-23 22:20

#512: -

Pošto pratim sednice Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo pri Narodnoj skupštini RS, zbog ove naše stvari i dobre pripreme za razgovor sa Ministrom prosvete i predsednikom ovog odbora prof.dr Miodragom Stojkovićem iz Leskovca, poslanikom DS, kao i zbog dobrog obrazloženja naših zahteva po ovoj peticiji, znam za ovo, jer je to bilo na 28 sednici ovog odbora, tako da zbog svih studenata dostavljam sada adresu kako bi čitali zapisnik o radu ovog odbora po ovom pitanju, a ne delove iz medija, gde je namerno, od strane novinara, a ubedjena sam da je to tako uradjeno zbog  zaštite profesora univerziteta, izostavljena ključna rečenica obrazloženja, da će doći do ubrzanog odliva mladih stručnjaka u inostranstvo i istovremeno otežalo povratak u zemlju naših studenata koji su se školovali u inostranstvu, a sve ovo ako bi došlo do umanjenja neto prihoda lica u javnom sektoru (gde spada i univerzitetski i viskoškolski nastavni kadar). Sve sam to odštampala i pripremila da predočim kako su oni i na koji način solidarni i štite svoja prava, a pred zakonima su svi jednaki, što znači da bi tako ekspeditivni i širokogrudi morali biti i kada su ugrožena prava studenata, jer oni postoje zbog studenata, a ne studenti zbog njih. I još mnogo drugog pisanog materijala posedujem i pripremam veoma ozbiljno i dugo, zato i verujem u pobedu i ostvarenje vašeg cilja.

http://www.parlament.gov.rs/28._sednica_Odbora_za_obrazovanje,_nauku,_tehnolo%C5%A1ki_razvoj_i_informati%C4%8Dko_dru%C5%A1tvo.20537.941.html