Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Solunka

/ #472 Diskriminacija Solunaca

2013-12-20 11:27

Diskriminacija studenata koji su magistrirali prema starom programu u punom je jeku. Svi javni konkursi u drzavnim organima su do sada bili diskriminatorni, evo koje uslove su tražili: Uslovi: Stečeno visoko obrazovanje iz naučne oblasti (tt/dh ).... na studijama drugog stepena (diplomske akademske studije – master, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije), odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje 4 godine; položen državni stručni ispit, 1 godina radnog iskustva u struci ili najmanje 5 godina radnog staža u državnim organima, poznavanje rada na računaru. NIGDE NEMA MAGISTARA ! ONI SU PRAVNO NEVIDLJIVI. Ljudi, otpuštena sam kao tehnološki višak iz državne uprave sa diplomama dva državna fakulteta! Zašto, pa zato što za magistre nema nijednog radnog mesta u Ministarstvu energetike. Ako želite, poslaću vam dokaz, informaciju od javnog značaja koju sam dobila od Ministarstva. Neko mi je rekao da su uslovi konkursa takvi da podilaze onima koji su završili privatne fakulteta, posebno Bolonjcima. U Nacionalnoj službi zapošljavanja, masteri su prema šifrarniku stekli VII 1 stepen VSS, a ne VII 2 - koji su stekli MAGISTRI PO STAROM NASTAVNOM PLANU I PROGRAMU .... tako da je ova peticija veoma važna za sve nas koji završavamo po starom programu, a nemamo nikakva prava na zvanje, posao i dr.