Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Gost |
/ #457 jedan od solunaca2013-12-19 20:09Svim cenjenim gostima koji pažljivo čitaju i komentarišu našu peticiju Bravo! Upravo o tome razmišljam večeras i pitam se koliko se samo loših stvari ne zna o tome kroz šta su sve stari studenti prolazili na svojim fakultetima. Upravo ste me sad podsetili na jednu činjenicu koju možda nije primereno da iznosim u okviru ovih komentara, ali ipak ću je izneti. Ne znam da li šira javnost zna za izvesni "harač" koji Filološki fakultet traži starim studentima od jeseni do jeseni, a pod nazivom OBNOVA ČETVRTE GODINE STUDIJA, koja "simbolično" iznosi 28 500 dinara i mora da se plati JEDNOKRATNO. Zbog stalne potrage za nekim stalnijim poslom i trenutnog neimanja istog ove godine se desilo da uputim molbu fakultetu kako bi mi omogućio plaćanje iste sume bar na rate i time znatno olakšao taj po meni krajnje bizarni namet i očigledno jedan od legitimnih načina za pljačku starih studenata jer nije teško izračunati koliko je to novca kada se 28 500 pomnoži sa bar 100 starih studenata, a kamoli više stotina koliko nas ima ili nas je bilo. Elem, cenjeni fakultet je kao dokaz da nemam novca za obnovu tražio niz dokaza, a jedan od njih je bila i izjava sa dva svedoka kojom se svedoči da sam osoba koja živi sama i trenutno nema nikakva primanja. Onda je nakon te izjave traženo UVERENJE na konto te izjave da u periodu od / do određenog meseca u ovoj godini nisam imala primanja i najzad posle mesec ipo dana donesoše velikodušnu odluku da iznos mogu platiti u DVE JEDNAKE rate. Hvala im od srca!!! Postavlja se samo ovde pitanje kako ja stari student plaćam unazad obnovu te godine (i u poslednje tri godine, SVAKE godine u kontinuitetu platim isti iznos , a poneke kolege obnovu plaćaju SVAKE DRUGE godine, a takođe su upisali studije po starom programu i pre 2006 godine...? Šta bi bilo kada bi se samo po tome "zagrebalo" i sve to ispitalo, kada bih imala novca da zaista angažujem nekog advokata da me i stručno u tom pogledu zastupa...? Takođe verujem da je još dosta kolega koji su bili u istoj situaciji kao i ja. I sad da se vratimo "cenjenoj" Bolonji i uslovno rečeno nesmotrenoj izjavi kolege A.K. te u vezi sa tim jedno pitanje stručnoj javnosti: Zašto nas na bolonjski sistem niste bezuslovno prebacili još davne 2005 godine kada je taj sistem zvanično i uveden kod nas već ste samo rekli, bar na Filološkom, "Ne,ne nikako, stari studenti će završiti studije po starom programu", a onda mudro uveli "obnovu četvrte godine studija"? A mi se ne setismo da pitamo na vreme šta mi to toliko silno OBNAVLJAMO svih ovih 8 godina?
|
|
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
4121 Kreirano: 2025-03-04
Inicijativa za opoziv poklona - slike Martina Jonaša "Stubovi života"
916 Kreirano: 2025-03-11
Peticija za ukidanje KMSZTS
737 Kreirano: 2025-03-07
Pravda za nastavnicu Mariju!
485 Kreirano: 2025-03-07
Ostavka gradonačelnika Subotice Stevana Bakića
1365 Kreirano: 2025-03-03
UKIDANJE MALE MATURE ZA OSNOVCE I PRIJEMNOG ZA SREDNJOŠKOLCE 2025/26
869 Kreirano: 2025-02-26
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
19128 Kreirano: 2025-02-17
Zahtev za HITNU smenu rukovodećeg kadra zoohigijene Pančevo
543 Kreirano: 2025-03-01
ZA DANKU ILIĆ_SLUČAJ PRAVNIH NEREGULARNOSTI
230 Kreirano: 2025-03-05
Zahtev za ostavku psihologa u osnovnoj skoli J.M.D. u Glozanu
223 Kreirano: 2025-03-06
Peticija za majke sa troje i vise dece za nacionalnu penziju 💪
18759 Kreirano: 2021-02-03
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
10341 Kreirano: 2023-09-30
Примедбе грађана са општине Вождовац на предложене измене плана изградње новог стамбено-пословног објекта између Нове Кумодрашке, Витановачке и улице Нова 1
107 Kreirano: 2025-03-06
Peticija za Uvođenje Školskih Ormarića: Olakšajmo Torbe, Sačuvajmo Kičme Naše Djece!
84 Kreirano: 2025-03-11
Tražimo podršku računovođa I privrednika za predloge RKS u cilju provođenja uspešne reforme vezano za vođene računovodstvenih I pdv evidencija I očuvanje Glavne knjige
867 Kreirano: 2025-02-10
Петиција подршке просветним радницима града Чачка
77 Kreirano: 2025-03-06
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
1832 Kreirano: 2025-02-27
Dragan Rokvić – Predlog za naziv nove čitaonice Gradske biblioteke Subotica - Inicijativa građana
524 Kreirano: 2025-02-18
PRIZNAVANJE BENIFICIRANOG STAŽA FRIZERIMA
963 Kreirano: 2025-02-21
Doživotna zabrana bavljenja politikom svima koji su se njom poslednjih 40 godina bavili
354 Kreirano: 2025-03-04