Vratimo malu Jovanu

Sandra Miljkovic

/ #370

2013-10-15 17:46

A možda sam i ja taj vaš famozni gospodin.Izgleda da ste vidoviti,reagujete na ono što vama odgovara.Moje kopije uvreda,za koje ste tvrdili da ih nema,nisu vam zanimljive...

Poruka za onu gosp.iz belog sveta-kod nas se niko automatski,čim se javi,ne stavlja na listu potencijalnih usvojitelja.Postoji zakonski regulisan postupak za to kao i dokumentacija koja se podnosi,zatim slede stručne procedure i procene socijalnog radnika,psihologa,pedagoga i pravnika kao i razni testovi koji se popunjavaju.Od te procene zavisi odluka da li neko ispunjava uslove da bude potencijalni usvojitelj.Tu odluku zatim treba da potvrdi i ministarstvo i onda se kandidati stavljaju na jedinstveni registar potencijalnih usvojitelja.To opet ne znači da će  dete i usvojiti. Kada neki centar ima dete za usvojenje,ministarstvo mu prosleđuje listu odgovarajućih usvojitelja.Na osnovu te ponude kandidata i njihovih karakteristika koje onda stignu iz ostalih centara,centar  koji ima dete za usvojenje odlučuje koja je porodica najbolja za to dete.Na listi obično bude najmanje 20 porodica iz cele Srbije.

Mi nismo truli zapad i kod nas se to ne plaća