Apel za preduzimanje mera za sprečavanje koruptivnog publikovanja

Iskljucena

/ #41 Re: Kontola mobinga

2013-10-05 13:01

#2: Neverni Toma - Kontola mobinga

Isto pitanje bih i ja postavila!

Pojedini rukovodioci projekta se toliko bahato ponasaju i vredjaju angazovane na projektu i da ih pri tome ucenjuju iskljucivanjem sa istog.

Licno sam imala prilike da "saradjujem" sa takvim rukovodiocem koji je mene i par mojih kolega angazovao da donosimo rezultate u striktno "propisanim" rokovima i pod vremenskim uslovima koji su krajnje nehumani. Prilikom dostavljanja istih i sredjenih rezultata, spomenuti rukovodioc je koristio iste rezultate i publikovao ih je u vidu radova, a da smo pri tome, moje kolege i ja bili iskljuceni i sa liste KOautora iako smo i sami ucestvovali u pisanju istih.

Kao vrhunac "moci", nas troje smo "skinuti"sa projekta bez ikakvog obavestenja o samom tom cinu... dakle, i nakon vise od godinu dana, niko nam se pismeno, a ni usmeno nije obratio tim povodom, niti naveo razloge naseg iskljucenja. Cak sta vise, rukovodioc me je iskljucio mesec dana pre isteka Ugovora o radu na fakultetu.

Kada sam se obratila Ministarstvu prosvete i nauke, "vrlo ljubazno" mi je receno: "Da moram biti svesna kako prolaze oni koji isteruju pravdu"... Sta reci vise i kome se obratiti???... a da je pri tome citava uprava fakulteta upoznata sa ovim cinom "rukovodioca" i najpre se izjasnila da je to bilo uradjeno protivzakonski, a da se nakon nekog vremena vise ne govori o tome vec se to zataskalo, kao sto sam i ja "ucutkana".

I jos mnogo, mnogo nepravilnosti....