Ulicni sviraci
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Ulicni sviraci
Ilija Djuranovic |
#1012012-10-25 10:56Nisam ni znao da imamo takav necivilizacijski zakon... |
Срђан |
#102 Био сам улични свирач2012-10-25 11:33И сâм сам као студент био улични свирач у Београду. Нисам, на сву срећу, имао ни једну непријатнију ситуацију, али то је било много пре него што је на сцену ступила тзв. комунална полиција. Није фер изједначавати свираче и просјаке, а још више није фер терати са улице и једне и друге. Просјаци постоје од кад је света и века, а улични свирачи тек никоме не сметају. Осим можда по неком мрнџавом мргуду који нема слуха, али ту и нема помоћи... |
Gost |
#1032012-10-25 11:50U svakom slučaju činjenica da nekome ko ima bilo kakvu moč ili vlast, smeta muzika u bilo kom obliku, a naročito na javnom mestu, među ljudima, zaslužuje razmišljanje i zabrinutost.. |
Gost |
#1042012-10-25 11:53Divno je šetat se ulicom i slušati prijatnu muziku... Umesto da podstiču afirmaciju kulture i umetnosti ljudi koji su uzurpirali vlast je guše. Umesto da podstiču mlade ljude i studente umetnosti ljudi koji su uzurpirali vlast uništavaju sve što je lepo... |
Brat Rogi |
#105 Ja2012-10-25 12:40I sam sviram na ulicama Beograda, tako da nemam šta drugo da dodam osim afirmacije svojim potpisom. |
Filip |
#106 Subjekt2012-10-25 13:44Novi tekst na 24 sata o ovoj temi: http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/muzicke-zvezde-brane-kolege-iz-kneza/60639.phtml |
rastimovan |
#107 u straha su velike oci2012-10-25 15:04Boje se da će legalizovati izlazak na ulice i pevanje protestnih pesama |
Branke, bre |
#1082012-10-25 15:07Koga čudi što se u poslednje vreme događa sve i svašta? Mene ne. Ko je glasao i koga je izglasao znači da je sve normalno. P.S. Moja retardirana komšinica od 60 godina (ima staratelja) je proletos prvi put u životu dobila glasaški listić (oba puta). Trebalo je videti njenu sreću! Verovatno su i ostali retardi iskoristili svoje pravo glasa i rezultati su tu. |
Marina Dabetic |
#109 Eh.2012-10-25 15:117 godina sam zivela u Beogradu, studirajuci i radeci.... I nakon teskog dana, namenski sam odlazila bas u tu Knez MIhajlovu, da bih udahnula pozitivne energije i napunila svoje baterije dusom koju samo "Knez" ima..a ima je zahvaljujuci sviracima.. Nisam jedina koja iz istog razoga voli setnju tom ulicom, uzduz i popreko upijajuci ocima osmehe izazvane melodijama koje upijaju moje usi. Steta bi bilo ugasiti joj dusu..Bilo bi jednako ubistvu. |
Gost |
#1102012-10-25 15:53Da neće kapitalistički ološi i uličnim sviračima da uvedu harač, tj. porez? |
Mjau |
#111 Cudan narod2012-10-25 16:34Kako su ljudi cudni! Ne bi dali pare sviracu i performeru na ulici jer to je prosjacenje, dok bi pukli silne pare da ga gledaju i slusaju u sali! Istog tog muzicara, sa boljom reklamom i boljim prostorom. Vi niste svesni KAKVIH sve ulicnih izvodjaca ima po svetu. To je praznik za oci i usi. Muzicara, plesaca, akrobata, zonglera, likovnih umetnika...To zato sto to rade na ulici nema veze sa prosjacenjem vec sa tim da je nastup na ulici daleko PRISNIJI i mnogo vise priblizava tu umetnost coveku nego umetnost iznesena u sali! Pa niste videli koliko mladih je pocelo da nastupa u Knez Mihajlovoj? Plesaci hip hopa, plesaci Irskog plesa, mladi muzicari vidnog talenta i lepog glasa...A vi zelite da ukinete tu umetnost i da isisate zivotnu energiju jednog grada jer vam smeta buka?! Joooooj Srbijooo |
Mjau |
#1122012-10-25 16:38A inace, umesto sto teraju prosjake i ljude koji se bave ovim, vlasti Srbije bolje da se zapitaju ZASTO ima toliko prosjaka i ljudi i studentarije koji na taj nacin zaradjuju za zivot, i da nesto urade po tom pitanju, a ne da guraju bedu pod tepih kao da ne postoji. |
coka |
#113 Re: Slazem se2012-10-25 16:47U potpunosti se slazem. Davnih godina, bila je serija emisija Ulicni sviraci koja je imala velikog uspeha na TV Beograd. Mogli cak i ponovo da puste. |
jass |
#1142012-10-25 18:21Prava muzika i talentovani muzicari moraju nekako da se prompvisu pa makar to bili trgovi gradova, kada se u medijima narodu plasira kic i sund. |
Diamando |
#1152012-10-25 20:13Ulicni sviraci su ukras svakog grada, kao i deo urbane kulture svih evropskih i svetskih metropola. Ne bi trebalo na njih gledati kao na prosjake, jer znam mnoge svirace koji su i akademski obrazovani, i to rade zbog licnog afiniteta, a ne zbog novca. Sacuvajmo ulicne svirace! |
Vladimir Stefanovic Beograd |
#116 Ukras, kulturni, civilizacijski pecat2012-10-26 00:32Pogledajte ovaj sajt, da vidite nesto kolosalno na temu ulicnog sviranja i pevanja. http://www.youtube.com/watch_popup?v=GBaHPND2QJg&feature=youtu.be |
Nick |
#1172012-10-26 00:37Ja baš volim kad naletim na ulične svirače! Oni čine sivilo ulice i smrknute face (zbog političara) manje sivim i ulepšavaju ti dan! Da, sad je jasno da u svetu politike sve što je veselo, srećno i sve što je umetnost je neprijatelj! |
Gost |
#1182012-10-26 10:25Postovani gradjani, odvedite ih pod svoj prozor pa neka Vam cinguljaju svaki dan. Ovo na ulici vise nisu ni pesme, ovo prelazi u teror. Svakog dana slusate iste pesme, po istom redosledu, greskama na istim mestima. Te "ona place, on joj skida gace", te kukumavke i zalopojke do kasno u noc. Veliki broj "ulicnih kukacha" dodje sa pesmama na DVD-u, i sva njihova uloga se sastoji u tome da pritisnu na play, i otvaraju usta ispred mikrofona. Iz ove grupe laznih umetnika izuzimam gospodjicu sa violinom i grupu koja svira klasicnu muziku. |
lerekvin |
#122 ponos nasih ulica!!!2012-10-26 17:59Raditi kao ulicni umetnik je jedno od najtezih poslova. Imala sam prilike da razgovaram sa mnogima od njih, jer me ova tema vec dugo interesuje. Raditi na ulici u raznoraznim vremenskim uslovima, susretati kojekakve ljude, boriti se sa lopovima i nervoznim ljudima problemi su sa kojima se oni susrecu, a ono sto oni za nas cine je prelepo! Nema koga ulicni sviraci ne usrecuju. Ljudi koji ovaj grad predstavljaju u lepom svetlu, a koji o ovom gradu znaju najvise. Neki od njih su na ulici preko deset godina i znaju tacno kako dise ovaj grad, poznaju senzibilitet i grada i ljudi koji kroz njega prolaze svakodnevno. Mnogi od njih su pretalentovani,a eto odlucili su da nam to za male pare i prezentuju SVAKODNEVNO. Umesto da im se organizuje neki sindikat i da se podrze, njih hoce da proteraju. Ako ih sklone sa ulice samo ce privuci paznju na prljave i smrdljive ulice ovog grada i na sve nervozne face koje jure ulicama ko muve bez glave. Tako je hajde da u Knezu budu samo prodavnice sa preskupim i nekvalitetnim stvarima bez imalo umetnosti, neka se i ovaj grad stopi sa ostalim i neka nema nista autenticno i lepo. |
LJUBAV I MUZIKA |
#1232012-10-26 18:37MUZIKA JE UNIVERZALNI JEZIK EMOTIVNOG ZADOVOLJSTVA KOME SMETA DA SE ZADOVOLJSTVO SIRI MOZDA BI VISE ODGOVARAO STRAH??? PUSTITE NAROD DA MUZICIRA I OBOGACUJE OVO TUZNO VREME!! JA SAM ZA MUZIKU I PUSTITE MUZICARE DA NAM SVIRAJU!!!! |
Gost |
#1242012-10-26 19:14Nasu lepu istoriju kao "HUMANISTI" moramo nastaviti jer zaista mi to i jesmo a ulicni sviraci su legende gradova sto nikako ne smemo unistiti. MOLIM za malo humanosti (i nasih gradskih otaca ) SVE LJUDE DOBRE NADE HVALAS. |
Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)
2012-10-26 22:04- Date of removal: 2012-10-26
- Razlog uklanjanja:
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Слобода за Андреjа Гњота!
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
9976 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3923 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
652 Kreirano: 2024-11-09
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
370 Kreirano: 2024-10-22
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3495 Kreirano: 2024-07-11
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
183 Kreirano: 2024-10-30
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
182 Kreirano: 2024-11-12
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21859 Kreirano: 2024-03-07
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
106 Kreirano: 2024-10-12
Usporivači saobraćaja Mokranjčeva Niš
83 Kreirano: 2024-10-14
Srbija za neradnu nedelju
77 Kreirano: 2024-10-31
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
5998 Kreirano: 2024-06-21
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
68 Kreirano: 2024-11-06
Петиција да се проф. др Кнежевић Душку укине притвор.
602 Kreirano: 2024-09-17
SRBIJA VOZ - jeftinije cene karata, ukidanje nakade i tačan red vožnje
62 Kreirano: 2024-10-12
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
60 Kreirano: 2024-10-28
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
58 Kreirano: 2024-10-30
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15780 Kreirano: 2023-11-06