Peticija za ukidanje veronauke u skolama

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija za ukidanje veronauke u skolama

Palman

2013-05-30 11:14

Trebalo bi da se zabrani krstenje dece, ili versko obrazivanje, to se zove nametanje, neka deca odrastu pa neka se sami opredele.

Gost

2013-05-30 12:06

21vi vek. Dosta je 2000 godina laganja i maltretiranja ljudskog roda.

Gost

2013-05-30 14:08

smatram da nije u redu da se stola ogranicava. I veronauka je nesto sto interesuje decu. Ovo je slicno kao kad bi rekli da se u skolama ukine muzicko i da deca trebaju za to ici u muzicku skolu.

Gost

2013-05-30 18:54

Crkve zvrje prazne,one su mesto za veronauku.
laky08

#505 Re:

2013-06-04 23:28

#17: fastaf -

Dobra je vest da ti nemas mozga ni jednu trunku pa zato tako i lupetas djubre komunisticko i bezboznicko.Takvi kao ti su ovu Drzavu i doveli do ove slave.

Gost

2013-06-06 09:31

time se nameće deci da budu vernici a čovek sam kroz život treba da odluči da li veruje u nešto ili ne.

Gost

#507 Re:

2013-06-09 12:02

#4: -

Da ste imalo prosveceni umovi pa da znate da veronauke ima kao obavezne u katolickim zemljama ,a mi se borimo da budemo glupi i nepismeni i zatucani

Gost

#508 Re:

2013-06-09 12:03

#501: Palman -

nametanje cega,da si imalo pismen covek pa i da si imalo srbin znao bi sta je pravoslavlje

Gost

2013-06-14 09:51

Veronauka je izborni predmet,samim tim nije obavezna.U osnovnim skolama roditelji su ti koji biraju da li ce dete da ide na veronauku ili gradjansko,a u srednjim skolama dete samo bira,sto znaci da ima izbor.Vidi se da je peticiju napravio neko ko na prvom mestu nepostuje drugacije razmisljanje(sto se vidi u tekstu za peticiju),i ko zeli da na svaki nacin zabrani,prvo veru u Boga,pa samim tim i crkvu i ko zna sta jos.Stvarno ne razumem,zbog cega bi se neko protivio izbornom predmetu,ako nema druge skrivene namere?Bilo bi lepo da kazete svoje prave namere,pa da vidimo koliko potpisa bi dobili.Bilo bi lepo kada bi ljudi malo vise razmislili pre bilo kakvog potpisivanja i da dobro razmisle da li im zaista smeta izborni predmet u skolama?Zna se vrlo dobro,za cega se prave peticije i za cega se potpisuju.

Gost

#510 Re:

2013-06-14 22:10

#509: -

zaboravio sam da napomenem,da bi bilo dobro da administratori sajta,postave odredjne norme,sa kojim bi ogranicili vrstu peticija.Primetio sam da ima svakakvih "peticija",kao sto je ova,kako bi prave peticije dosle do izrazaja.

Dukili

#511 Re:

2013-06-15 23:21

#15: -

Naravno, da se veronauka u skolama ne sme ukidati. Zalosno je da ova gospoda, koja je za ukidanje veronauke, nije ni svesna da se sve cini da se unisti nasa vera.  Mogla bih jos mnogo toga reci......

Gost

2013-06-19 05:32

Seksualna drzava mora da bude odvojena od bilo koje crkve. Posebno je ta veza štetna u visenaciinalnim zajednicama kao što je naša.

Gost

#513 Re:

2013-06-19 10:20

#7: -

Да ли сте ви нормални људи моји? Па ви сте стварно на неким тешким дрогама.

Stari Sloven

2013-06-24 18:52

Pa s obzirom da smo Stari Sloveni i da vec imamo svoju religiju umesto ove lazne jevrejske koju su nam u vreme Vizantije i trulog Rimskog carstva nametnuli oni koji nemaju nikakve veze sa Slovenima kako bi nas kontrolisali vreme je da Srbi progledaju i vrate se izvornoj veri i obicajima nasih predaka. Mi smo imali bogove u obliku prirode i prirodnih pojava, ziveli u prirodi i zajedno sa njom.

Vreme je da se vratimo kao Stari Sloveni nasim obicajima, veri i prirodi koja ce nam omoguciti da prezivimo ovaj teski period u istoriji planete zemlje.
Stari Sloven

2013-06-24 18:56

I da ne zaboravim. Nasa kultura je dokazano starija (lepenski vir 7000 g p.n.e.) i od Mesopotamije koja se smatra jednom od prvih civilizacija u istoriji covecanstva. To mozemo da zahvalimo pravoslavnoj crkvi koja je sve ucinila da tragove Slovena iskoreni kako kod nas tako i u Rusiji i Ukrajini pa je veoma malo toga sacuvano od nasih predaka kao i Nemackim istoricarima koji su uspeli da falsifikuju istoriju tvrdeci da su Sloveni sa njihovog podrucja dosli na vec vizantijsku teritoriju ali u stvari je tacno da smo mi drevni narod koji je bio tu pre bilo koje civilizacije pa cak i Egipta i Mesopotamije ?!

Stari Sloven

2013-06-24 19:00

Da vidim da li ce neko pametan imati nesto na ovo da kaze jer postoje dokazi za sve ovo sto tvrdim i nema nacina da me ubedite da je pravoslavlje koje se oslanja na jevrejsku ikonografiju i bibliju koju su opet pisali jevreji ali nekih 7000 godina nakon sto je nasa civilizacija vec postojala i nekih 4000 godina nakon sto su Stari Sloveni imali svoje pismo, ima ikave veze sa nama i da ima ikakve logike da bude nasa vera
Lepenski Vir

2013-06-24 19:01

Kolevka civilizacije se nalazi u Srbiji !

Lepenski vir 7000 g p.n.e !

Nadjite civilizaciju koja je starija?
Читај!

#518 Сјајно...

2013-07-16 23:07

Ви сте бре кретени. То је ПРАВО православних ђака да погађају и додатно уче о својој вери. Шта ви имате уместо ђака да причате, коме се од њих не свиђа тај ЈЕДНОСТАВНО не иде на Веронауку и крај.
И за вашу информацију, тај предмет се званично зове Православни Катихизис.
:*

Gost

2013-07-25 08:29

Доле смрдљива веронаука!
I'm a believer

2013-08-19 20:09

Djaci su ionako preoptereceni planom i programom, a cesto imaju cak veronauku prvi cas a matematiku ili fiziku sesti...Veronauka za one koji zele mogla bi da se odrzava u crkvama subotom i nedeljom.Ako je veliki Nikola Tesla koji je izmedju ostalog bio i
veliki pacifista verovao u to da ce jednog dana nestati i nacije i drzave i religije DAJTE MI PRAVO DA I JA VERUJEM U TO i da ce onda zaziveti mir i ljubav na planeti

Gost

2013-08-20 11:20

Iako nisam komunista po uverenju, smatram da je Marks bio u pravu da je religija opijum za mase. Ako mladi vec hoce da se zaludjuju, neka to bude njihova licna odluka donesena slobodnom voljom a ne nametnuta od drzave.
Johnny

#522 Peticija u dupe konju

2013-08-20 13:00

Prvo, stvar je slobodnog izbora da li ce dete ici na veronauku ili gradjansko vaspitanje i niko tu ne vrši nikakvu prisilu na roditelje da decu daju na veronauku. Veronauci jeste mesto u školama kao deo predmeta istorije ili filozofije gde bi se izučavalo ne samo pravoslavlje već i islam, budizam i sve veće religije. To se i ranije u manjem obimu učilo, sećam se lekcije kada je Muhamed prešao iz Meke u Medinu. Nisam u životu nikakve štetne posledice imao od tog saznanja. Što više znaš, to više vrediš.

Gost

2013-08-20 23:09

Zašto deci nametati bilo kakvog posrednika (veroučitelja) izmedju njihove sopstvene veze sa kreacijom, koju inače svi dobijamo činom rodjenja i pomoću koje smo svi neraskidivo vezani...
Duša je božanska komponenta i suludo je prljati je dogmom bilo koje od kolektivnih religija...
Muramasa

#524 Re: Re:

2013-08-21 06:55

#507: - Re:

Ako biti obrazovan znači verovati u zmije koje govore, u štapove koji se pretvaraju u zmije i u to da neki jevrejski stolar može da hoda po vodi i da te oživi kada umreš i ostale slične gluposti, onda će mi biti čast da budem neobrazovan.

Gost

2013-08-21 08:38

Dobra stvar. Crkva je jedno , država je drugo. Uvođenjem veronauke u škole vratili smo se u srednji vek. Crkva je samo multinacionalna kompanija koja traje 2000 godina i teroriše ljude.