Peticija za osnivanje ALIMENTACIONOG FONDA
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija za osnivanje ALIMENTACIONOG FONDA
Drugi roditelj |
#26 Re: Mnogo je i nas2011-09-01 18:54Isto tako je mnogo i nas drugih roditelja, koji placaju u dan, a drugi roditelj puni detetu glavu glupostima i ne dozvoljava nam da vidjamo dete, znajuci da je zakon na njegovoj strani i da centar za socijalni rad nema vise nikakvih nadleznosti, te je jedino sto nam preostaje da tuzimo. Batalimo se alimentacionih fondova i gluposti, vec je krajnje vreme da se okrenemo ulaganjima u porodicu. To je isto kao kada bi umesto se trudili da bolesnik ozdravi, mi se brinuli da organizujemo sahranu kojoj ce svi da se dive. Ja zaista ne znam koliko je ljudi upuceno u danasnji zakon o porodici, ali jednostavno, onaj roditelj koji placa alimentaciju i vidja dete po presudi, bukvalno ga vidja na osnovu zdravog razuma i dobre volje drugog roditelja, jer ako mu on ukine to pravo, put do ponovnog ostvarivanja je jako trnovit i dug. A do tada se detetu glava napuni glupostima, prodju meseci, ponekad i godine i odnos je zauvek upropascen. |
Amazonac |
#27 Mnogo je i nas2011-09-01 18:57Isto tako je mnogo i nas drugih roditelja, koji placaju u dan, a drugi roditelj puni detetu glavu glupostima i ne dozvoljava nam da vidjamo dete, znajuci da je zakon na njegovoj strani i da centar za socijalni rad nema vise nikakvih nadleznosti, te je jedino sto nam preostaje da tuzimo. Batalimo se alimentacionih fondova i gluposti, vec je krajnje vreme da se okrenemo ulaganjima u porodicu. To je isto kao kada bi umesto se trudili da bolesnik ozdravi, mi se brinuli da organizujemo sahranu kojoj ce svi da se dive. Ja zaista ne znam koliko je ljudi upuceno u danasnji zakon o porodici, ali jednostavno, onaj roditelj koji placa alimentaciju i vidja dete po presudi, bukvalno ga vidja na osnovu zdravog razuma i dobre volje drugog roditelja, jer ako mu on ukine to pravo, put do ponovnog ostvarivanja je jako trnovit i dug. A do tada se detetu glava napuni glupostima, prodju meseci, ponekad i godine i odnos je zauvek upropascen. |
Gost |
#292011-09-02 23:06i ja sam samohrana majka koja ima pravosnaznu presudu da treba da dobije alimentaciju ali je za dve godine nikada nisam dobila.. |
Gost |
#30 Re:2011-09-03 00:56Da li ste podneli tuzbu ? Ako niste, obavezno podnesite tuzbu.....mogu da vam pomognem oko pisanja tuzbe, ako nemate novca za advokata ( NE ZNAM IZ KOG STE GRADA, ALI IMATE PRAVO NA BESPLATNU PRAVNU POMOC )....Udjite na grupu udruzenja samohranih roditelja i jenoroditeljskih porodica "ZAJEDNO" |
Gost |
#31 Re: Mnogo je i nas2011-09-03 01:17#27: Amazonac - Mnogo je i nas Vi ste jedan od retkih koji ispunjava svoje obaveze...i svaka cast ! Nemojte da se plasite toga sto drugi roditelj puni glavu glupostima.....DECA NAJBOLJE ZNAJU !!!! Pruzite im ljubav, paznju...dokazite da brinete o njihovom odrastanju...ucestvujte u njihovom odrastanju...vratice vam se to, verujte mi. Deca podjednako vole oba roditelja...BEZ OBZIRA NA SVE !!!!! Samo vi nastavite da obavljate svoju roditeljsku duznost i nemojte da seplasite. Vratice vam se to jednoga dana....sa kamatom :))))0 |
Gost |
#322011-09-03 09:38U redu je delovati ovako peticijama ali bez nekog agresivnijeg i ciljanog delovanja, bojim se da će ostati nekoliko potpisa u virtuelnom svetu, a batine i besparica su u pravom svetu... |
Gost |
#332011-09-03 11:55jako lepo i jako dobro osmisljena peticija i drago mi je sto je neko to pokrenuo jer kao prvo znam mnogo njih koji ne dovijaju ni dinara od oceva koji su napiustili porodicu i ni ne znaju da se jave a kamoli nesto drugo, a i ne samo zbog njih vec i zbog svih ostalih koji su u slicnoj situaciji... samo napred nadam se da ce uspeti ovo... |
Gost |
#36 Re: Re: Mnogo je i nas2011-09-03 19:15#26: Drugi roditelj - Re: Mnogo je i nas Alimentacioni fond je potreban roditeljima koji su vec izasli iz braka koji su pokusali da spasu ,a vecina i zivu glavu .Naravno da treba raditi na porodici i naravno da osudjujem roditelje koji zabranjuju detetu da vidja onog drugog roditelja.Ali sve to nema veze sa alimentacionim fondom .Zbog cega ukidati alimentaciju detetu ? Zato sto kaznjavamo onog drugog ?Vecina ne daje alimentaciju da bi se svetila ,a ne misli da dete treba da jede ,da se skoluje.... |
Gost |
#372011-09-04 20:13Posto sam i sama bila dete bez jednog roditelja koji nije placao alimentaciju ostavila sam potpis u nadi da ce ova peticija uspeti nesto promeniti zarad mnogobrojne decice i roditelja koji se o njima staraju. |
Gost |
#382011-09-06 18:11Ne postoji nijedan rok za rešavanje problema naplate alimentacija!Rešenje - SADA - i - ODMAH! Alimentacija ne sme da bude stvar dobre volje!!! |
Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)
2011-09-08 10:15- Date of removal: 29.05.2010
- Razlog uklanjanja: spam
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Peticija za smenu Zane Dolićanin sa mesta rektorke Državnog univerziteta u Novom Pazaru
1952 Kreirano: 2024-12-24
Smeniti glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije RTV
1951 Kreirano: 2024-12-24
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
14934 Kreirano: 2024-11-26
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
1132 Kreirano: 2024-12-26
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7235 Kreirano: 2024-11-18
Smena direktora Jovine gimnazije
993 Kreirano: 2024-12-02
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2196 Kreirano: 2024-12-05
Dodela Februarske nagrade Novog Sada studentima i srednjoškolcima
482 Kreirano: 2024-12-24
Подршка професорима и наставницима у Сокобањи
397 Kreirano: 2024-12-24
Постављање Ненада Лалатовића за новог тренера ФК Партизан
395 Kreirano: 2024-12-25
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1267 Kreirano: 2024-12-18
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
297 Kreirano: 2024-12-25
Pismo podrške bivših učenika Gimnazije u Velikoj Plani slobodarskim naporima njenih maturanata
265 Kreirano: 2024-12-20
Okazati nastup Jelene Karleuše u Boru
1721 Kreirano: 2024-12-14
PODRŠKA STUDENTIMA - RADNICI RTS-A
206 Kreirano: 2024-12-20
VRATIMO AUTOBUSKA STAJALIŠTA PUTNICIMA
775 Kreirano: 2024-12-09
Peticija za smenu rektora Univerziteta u Novom Sadu
2740 Kreirano: 2024-12-13
Podrška studentima i zaposlenima Visoke poslovne škole u Novom Sadu
3802 Kreirano: 2024-12-12
APEL ZA IZGLASAVANJE O ODRŹAVANJU JANUARA NA PRAVNOM FAKULTETU PREKO ESTUDENT