ПОНИШТЕЊЕ ЗАКОНА О СМАЊИВАЊУ ПЕНЗИЈА У СРБИЈИ
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji ПОНИШТЕЊЕ ЗАКОНА О СМАЊИВАЊУ ПЕНЗИЈА У СРБИЈИ
Gost |
#3532016-09-15 07:23Smatram da je umanjenje penzija direktno oduzimanje lične imovine. Postoje i neke odluke suda u Strazburu na tu temu. |
Gost |
#3562016-09-17 04:44Kad je ,,donešena odluka,, o smanjenju penzija i plata plasirana je priča koja sada nema veze sa realnošću. Realnost je da su cene proizvoda povećane, kako premijer kaže BUDŽET DRŽAVE PUNIJI NEGO IKADA, A JA LIČNO NIKAD FINANSIJSKI PRAZNIJI. I PORED SVEGA TOGA, NASTAVAK OTIŽANJA ONOG ŠTO NAM PO ZAKONU PRIPADA, REČ JE O 20 % POVEĆANJA PENZIJE ŠTO NAM OPRT OSPORAVAJU I DELE NAS NA ONE KOME DATI A KOME NE . PA OPET PREKO SUDA, DOBIĆEMO ALI UZ TANTALOVE MUKE A NA ZADOVOLJSTVO ADVOKATA... DOKLE VIŠE ,,PRAVNA DRŽAVO,,. ZBOG TOGA TREBA POTPISATI PETICIJU I OSTVARITI SVOJA USTAVNA PRAVA |
Gost |
#3572016-09-18 09:53Zbog neopravdanog smanjenja penzija dok se drzavni novac rasipa. |
Gost |
#3612016-09-18 13:18Zato što se penzionerima oduzima zakonom i ulaganjima tokom radnog veka stečeno i garantovano pravo. Ovo je nepravedno i nezakonito ponašanje vlasti. |
Gost |
#3632016-09-18 14:51Morala sam da potpišem pored penzije od 210 evra, malo je i za plaćanje poreza, a koji će od 1 oktobra da poskupi, a ja pomažem sinu za školovanje dvoje dece.Unuka nemože da mi upiše fakultet. jer treba uplatiti 150.000 dinara, a za ostalo??? za unuk završava 4 razred srednje škole treba mu svaki dan obezbediti za prevoz i užinu 270 dinara, a knjige koje bih ja da se pitam bacila na djubrište mislim one iz istorije sem stručnih knjiga.Moj sin što zaradi ode na hranu i njegov prevoz do posla.Zato smo iz grada došli u selo zbog bašte, i auto smo prodali, jer je jeftinije ići taxijem, nema održavanja i registracije, za nas 5 članova odraslih je malo, nama država ništane plaća, samo se oduzima za Hilarijevu kampanju, koja je propala, muslimnskim majkama koje i nisu ucveljene 5.000.000 evra, za Ukrajinu i neznam, a koliko se troši na doček narodnog neprijatelja koji su nas ubijali i nas i našu decu, za Vučićev stajling, kaže roditelje je najviše oštetio jer imaju najveće plate u Srbiji, a neka se seti kako je išao pre nego što su ga gadovi platili milijardama dolara i evra kao Čeda i Vulin kada su bili studenti, nije imao ni pošteno odelo, komu plaća stitlistu, njemu i porodici, a kaže najbogatija država smo u Evropi? pazašto onda moj narod umir od bolesti i gladi, zašto je nezaposlen, sve je prodao što smo mi u našoj mladosti i detinjstvu gradili , sada porušeno stranci odneli sve ostavili nam porušene i opčkačkane kombinate u korovu. Nedamo da nas bez pitanja pljačka, naša deca se oblače na buvljku, a njegov sin po Americi.Potpisujte narode, jer ovi lopovi, izdajnici koji su primili debele pare kradu i od nas, srušimo ih i dovedimo poštene ljude, a ne izdajnike, lopove i lažove kao i mafiju, pedere i kurve, lezbejke sam šljam od ljudi, koji su za pare sve podali pa sada i deo po deo države.Dižimo se mi penzioneri, moj sin je bio 2 puta na ratištu 1991 g, u Borovu Selu, i 1999 g, Kosovo, i znate šta su mu napisali u vojnu knjižicu- vojna vežba, da mu ne bi ni dinara platili, to je čisto poniženja onih koji su se borili dok su oni šetali cipele po BGD-u a tek kako je roditeljima čije je dete poginulo u tom ratu.Moj sin je išo po pozivu, nije bio dobrovoljac, ni papirnu maramicu nije doneo sa ratišta, to vam je ratnici HVALA ZA BORBU ŠTO STE OSTALI I INVALIDI ILI MALOM PENZIJOM DA NE MOGU NI SEBE A KAMOLI DECU DA HRANE, ZATO IMA TOLIKO SAMOUBISTVA POSRBIJI <3 |
Gost |
#3642016-09-18 14:55Meni je penzija umanjena a da ne znam zasto.receno je da svih ovih godina povecavana i to je istina jer se racunao glas biraca,ja ne spadam u te jer sam primila samo jednu punu penziju i vec naredna je bitno smanjena .Radila sam kao direktor u banci godinama,vrlo strucno i odgovorno a sada oni koji imaju samo srednju skolu a otisli su u penziju pre 10g.imaju vecu penziju jer im je redovno uskladjivana,Ja trazim samo da mi se vrati moja posteno zaradjena penzija |
Gost |
#3652016-09-18 15:43Iako vecina penzionera zali za Titoslvijom,a posledice su sada koje ispastaju jer sve danas manje vise vode deca komunista,nijedna normalna drzava ne smanjuje ili ukida penzije ljudima koji su tu drzavu gradili I tera ih na gradske nontejnere... |
ZORA |
#3662016-09-18 16:11SMANJENJE PENZIJA JE IZVRSENO NA NEPRAVEDAN NACIN (NEKIMA NISTA ,A NEKIMA I DO 20%) . AKO JE SMANJENJE U SKLADU SA USTAVOM,KAO STO PREDSTAVNICI VLADE TVRDE,ONDA SIGURNO NIJE USTAVNO DA SE PROIZVOLJNO SMANJUJE U RAZLICITIM PROCENTIMA KAKO VLASTIMA PADNE NAPAMET. JER, RELATIVNO JE TO VELIKA I MALA PENZJA ILI PLATA. NIKO NE ZNA KOLIKO DUSA HRANI ILI LEČI ONAJ SA "VELIKOM PENZIJOM" , A KOLIKO ONAJ SA MALOM. TREBA ISPLACIVATI ONAKO KAKO JE KO ZASLUZIO SVOJIM RADOM I TRUDOM. |
Gost |
#3682016-09-18 16:59Sramota, niko nas ništa pitao nije, već samovoljno oteli ono za šta smo radili celi život. |
Gost |
#3702016-09-18 20:12Zato što je neustavno, zato što je bezočan način na koji to vlastodršci rade, zato što se ne vidi kraja tome! |
Gost |
#3722016-09-18 21:39Zato sto mojih troje dece prima penziju iza pokojnog oca i sramota je i bezobrazluk to sto se radi! Ionako ne bi mogli da se skoluju od nje da nije moje plate a onda im uzimaju i to malo sram ih bilo! |
Gost |
#3732016-09-19 01:12Penzija je zaradjena,nije privilegija Vlade da se igra sa penzionerima....Svaki postupak smanjenja penzija onima koji su zaradili i nemocni da rade je mafijaski i nemoralan cin.... |
Gost |
#3752016-09-19 08:25Moji deda i baba teško žive Njihovo ljudsko dostojanstvo je urušeno Nemaju novca za lekove Nemaju novca da se najedu Sve im plaćaju deca |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Smeniti glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije RTV
2244 Kreirano: 2024-12-24
Peticija za smenu Zane Dolićanin sa mesta rektorke Državnog univerziteta u Novom Pazaru
2058 Kreirano: 2024-12-24
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
1982 Kreirano: 2024-12-26
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
15125 Kreirano: 2024-11-26
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7241 Kreirano: 2024-11-18
Smena direktora Jovine gimnazije
1149 Kreirano: 2024-12-02
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2218 Kreirano: 2024-12-05
Dodela Februarske nagrade Novog Sada studentima i srednjoškolcima
492 Kreirano: 2024-12-24
Постављање Ненада Лалатовића за новог тренера ФК Партизан
421 Kreirano: 2024-12-25
Подршка професорима и наставницима у Сокобањи
404 Kreirano: 2024-12-24
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
393 Kreirano: 2024-12-25
PODRŠKA STUDENTIMA - RADNICI RTS-A
233 Kreirano: 2024-12-20
Okazati nastup Jelene Karleuše u Boru
1733 Kreirano: 2024-12-14
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1270 Kreirano: 2024-12-18
Peticija za smenu rektora Univerziteta u Novom Sadu
2746 Kreirano: 2024-12-13
VRATIMO AUTOBUSKA STAJALIŠTA PUTNICIMA
781 Kreirano: 2024-12-09
APEL ZA IZGLASAVANJE O ODRŹAVANJU JANUARA NA PRAVNOM FAKULTETU PREKO ESTUDENT
103 Kreirano: 2024-12-23
Pismo podrške bivših učenika Gimnazije u Velikoj Plani slobodarskim naporima njenih maturanata
266 Kreirano: 2024-12-20
**Peticija za Besplatno Pravo na Ortopedska Pomagala za Decu sa deformitetima stopala
762 Kreirano: 2023-11-14
Podrška studentima
2475 Kreirano: 2024-12-06