Protiv emitovanja serije "Ravna gora"

Quoted post

Равногорац

2012-08-05 11:57

Ја јесам по убеђењу равногорац. Чудно је што у једној демократској држави, каква је Србија ја спадам у већину. Неминовно је да су се четници пуковника Михајловића борили за либералну краљевину Југославију, и да су ради победе и очувања народа сарађивали и са окупатором, али и са другим безбедносним агенцијама блиским окупатору на овим просторима. Тиме су наравно били погубни по антифашизам који им се у новој историји преписује. Моја теорија је да циљ оправдава средство, и да је сада други светски рат, ја бих се без размишљања прикључио равногорском покрету, али ни у једном моменту се не бих назвао антифашистом. Али, сада није други светски рат, и моје убеђење једноставно не сме бити политички коректно у Србији 2012. године, земљи која себе назива демократском и тежи европској унији. Та серија би требала да се сними, али никако да се емитује на јавном ТВ сервису који се финансира преко претплате свих грађана. Тако да сам и ја потписао ову петицију!

Odgovori

Antifasista

#32 Re: Ravnogorac

2012-08-05 15:01:42

#31: Равногорац -

Najzad neko korektan i sa vase strane. Samo, ne bih mogao da se slozim da cilj bas uvek opravdava sredstva. Saradnjom sa okupatorom, Cetnici su sebe jasno svrstali na stranu porazenih. Uz to, u zelji da sacuvaju Srpski, doprineli su(i direktno i indirektno) progonu drugih i drugacijih.Ideolosko ubedjenje postujem, iako se ne slazem, medjutim, Cetnici u WW2 se nisu cak ni tih rojalistickih ubedjenja drzali vec im je primarni cilj bio "borba protiv komunista". Hitler je jos u "Mein Campf" predvideo da Jevreji, Romi i Sloveni moraju nestati u cilju stvaranja novog svetskog poretka. Pre ili kasnije, Hitler bi istrebio Srbe, kao i Hrvate uostalom. Cak je i on sam izjavio da mu se Hrvati gade i da su odvratni. Prema tome, jasno je da je Fasizam zlo apokaliptickih razmera, zlo koje pojedinim, "nepodobnim" ljudima direktno negira pravo na postojanje. Sa takvim zlom, ne sme biti nikakvog kompromisa i ne postoji cilj koji moze da opravda takav kompromis. To bi bilo kao kada bi se, da se posluzim recnikom vernika, "sklapao pakt sa samim djavolom". Nasa je covecanska duznost da se tome suprotstavimo svim raspolozivim sredstvima!