Peticija protiv dodjele nagrade za mir Mustafi Ceriću

Quoted post

Gost

#462 Re:

2012-02-16 20:19

#461: -

Tebe ostavio na milost/nemilost ? Sta si ti radio? Cekao da te drugi brane ?

Odgovori

Gost

#465 Re: Re:

2012-02-16 21:45:39

#462: - Re: Bilo je ljudi koji su i ostali, ali bi lakse branio i ovaj grad i ovaj narod da nas je bilo za 1 vise. A nije bilo 1, bilo je mnogo vise, zato niti je Fedja prvi niti zadnji, njemu na dusu, ali tu pricu kako je napustio rat zbog ''religijskog rata'' moze okaciti macku o rep. Neka ga je stid 10.000 poginulih Sarajlija i 1500 djece ovoga grada jer su oni eto ostali sto su valjda zeljeli ''dzamahiriju''. Nije problem sto je neko pobjegao, neka je,, ali nek ne prosipa supljaka o ''religijskoj ratu''. Bolje da kaze pobjegao sam i vozdra, jer ispada da svako ko je ostao onda se borio za neke svoje religijske drzave sto naravno nije istina. Kada sam ga slusao na bhtu osjecao sam se kao bivsi borac ove Armije tako popupljuvan, jer ispada ko god nije zelio religijski rat je otisao, a ko je zelio je ostao. I rat nije biranje, ako nisi upucen u vojnu doktrinu i pravila ratovanja imas na netu mnogo toga, pa pogledaj malo pod ''ratno dezerterstvo''. I to se sve desava pred premijeru filma u kojem doticni glumi. Providan je mnogo.

Muslimani vjernici mogu reci da li im Ceric odgovara kao Reis ili ne, a ne neko ko je unutrasnjoj dzamije vidio samo na slikama. Fedji sve najbolje, kao i nasem Reisu.